Duolingo: op speelse wijze talen leren nu ook op iPad

De speelse taalapp Duolingo is nu een universele app geworden en daarom voor het eerst te gebruiken op de iPad.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Duolingo logoDuolingo is na een update geschikt gemaakt voor de iPad. De universele app is opnieuw ontworpen voor het grotere scherm. De taalapp Duolingo was al erg populair en met reden: je leert er op speelse wijze een taal. Door middel van quizzen, vragen en testen heeft droge leerstof plaatsgemaakt voor een vermakelijke leswijze met beeld en geluid. In de iCulture Vakantiespecial hebben we de app zelfs als belangrijkste app aangewezen in een artikel met praktische taalcursussen. Net als op de iPhone is Duolingo een gratis app zonder verborgen kosten of advertenties.

De methode van Duolingo lijkt zo voor de hand liggend als je hem eenmaal gebruikt. De lesstof is op een game-achtige manier gepresenteerd – ‘gamified’ – en wordt in kleine stukjes voorgeschoteld. De vorderingen en beloningen worden opgeslagen en vergeleken met vrienden. Zo wordt het leren van nieuwe woorden en zinnen bijna een strijd onder elkaar. Duolingo was al beschikbaar voor de iPhone met de talen Spaans, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en Engels. De standaard gesproken en geschreven taal is nog wel Engels; een Nederlandse lokalisatie laat nog op zich wachten.

De verslavende manier om buitenlandse woorden te leren is dus voor het eerst beschikbaar op de iPad. Het resultaat is dat de app opnieuw is vormgegeven en gebruikmaakt van het grotere scherm. Zo kun je de app in landschaps- en portretmodus gebruiken. Het geeft onderdelen in de menu’s, zoals het overzicht van je vaardigheden en de vriendenlijst iets meer ruimte. In de iPad-versie is ook bij het overzicht van je voortgang een menu aan de linkerkant van je scherm zichtbaar, waarin je ziet hoeveel punten je hebt verzameld en hoeveel woorden je hebt geleerd. Je kunt er ook naar de leaderboards kijken om te zien welke vorderingen je Duolingo-vrienden maken. Deze ‘sidebar’ is telkens te zien in de iPad-versie, wat iets handiger is dan het handmatig oproepen in de iPhone-versie.

Downloaden: Duolingo (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 19:21
Categorie Onderwijs
Onderwerpen duolingo, taal, taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.