Bus NL nu ook in de App Store

Bus NL is een alternatief voor de applicatie Bus die de buslijnen opzoekt aan de hand van je locatie. Tot nu toe alleen ondersteuning voor busmaatschappij Connexxion.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

busNL_logoIn ons eerdere artikel over de applicatie Bus lieten we al weten dat er nog meer ontwikkelaars bezig waren met een soortgelijke applicatie waarmee je informatie over buslijnen en bushaltes op de iPhone kunt opzoeken. Vandaag is dat alternatief in de App Store verschenen onder de naam Bus NL. Bus NL biedt een aantal extra functies (waaronder locatiebepaling) ten opzichte van Bus, maar ondersteunt daarentegen tot nu toe alleen busmaatschappij Connexxion.


Wanneer je Bus NL opstart bepaalt de applicatie je locatie en laat direct de bushaltes in jouw buurt zien, handig! Je kunt ook via de kaart navigeren naar een andere locatie waarna de haltes in die buurt worden gezocht. De haltes worden weergegeven op een kaart. Door te klikken op de halte kun je de naam van de halte bekijken. Mocht een halte niet verschijnen op de kaart, dan kan deze worden gevonden via de lijstweergave. Hier staan ook haltes in die geen geografische locatie gekregen hebben. Ook meerdere haltes op een geografisch punt zijn niet altijd allemaal toegankelijk via de Map weergave. Dit zal in een volgende release worden opgelost.

Na het kiezen van de halte laat Bus NL zien welke buslijnen er allemaal langs deze halte komen. Het klikken op de buslijn levert de haltevertrekstaat van de lijn op die halte op. Naast de haltevertrekstaat kun je bekijken welke haltes deze lijn nog meer aandoet en ook kun je zien of er eventuele werkzaamheden, vertragingen of andere verstoringen op deze lijn zijn te verwachten.

Het bepalen van je locatie en het laten zien van de haltes op de kaart in Bus NL is wel een stuk handiger dan de manier waarop je de informatie bij Bus moet zien te vinden. Ook is Bus NL gratis in tegenstelling tot Bus (2,99 euro). Nadeel is dat Bus NL tot nu toe alleen nog maar busmaatschappij Connexxion ondersteunt. Of er in de toekomst nog meer maatschappijen zullen worden toegevoegd is nu nog niet bekend.

De makers van Bus NL, iPhoneclub-bekenden Sossie en Cirkelsoft, ontvangen graag feedback van jullie over deze applicatie. Dit kan via de e-mail of via de website http://bus.sossie.nl.

Bus NL is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 22:57
Onderwerpen
,
Categorie
Reizen
56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.