Racer: simpel maar verslavend racespelletje

Racer is een nieuw simpel racespel waarbij je met je wijsvinger een auto bestuurt die andere auto's moet ontwijken. Het lijkt wel een beetje op Frogger of Helicopter game. De graphics zijn retro en de geluidseffecten dito, maar dit maakt eigenlijk niet zoveel uit.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Ontwijk de auto'sEr is weer een nieuwe race-game in de App Store verschenen genaamd, hoe origineel, Racer. Racer is een erg simpel vormgegeven spel, maar wel eentje die ik langer kon spelen dan 10 minuten. In Racer bestuur je een autootje met je vinger, die je tussen de andere auto’s door moet sturen op een zesbaans snelweg. De auto’s die je moet ontwijken hebben een verschillende snelheid waardoor je goed moet kijken op welke baan je zelf rijdt.

Het spel heeft wel wat weg van het aloude Frogger of de meer recente Helicopter game.

De graphics zijn behoorlijk retro en de geluidseffecten idem dito maar dit maakt eigenlijk niet uit bij het spelen van het spel. De gameplay vereist slechts een wijsvinger waarmee je de auto van de ene naar de andere baan kunt slingeren. Je krijgt in totaal vier auto’s om daarmee een zo hoog mogelijke score te behalen. Door een aantal levels achter elkaar te halen kun je extra auto’s verdienen om verder mee te racen en zo een hogere score te kunnen halen.

Deze score wordt weergegeven op een online leaderboard, hiermee kun je je eigen score vergelijken met andere spelers van het spel. Bij de instellingen kun je de geluidseffecten en trillingen (bij een botsing) uit of aan zetten. Ook kun je hier de moeilijkheidsgraad kiezen en de kleur van je auto. Je krijgt punten door zo lang mogelijk op de weg te blijven en bonuspunten voor het op het laatste moment ontwijken van de andere auto’s. Er zijn geen andere obstakels of verdere opdrachten die je moet halen of levels die er anders uitzien. Desondanks is het toch een leuke besteding van je 79 cent.

Bekijk hieronder een filmpje van Racer:

Racer is verkrijgbaar in de App Store en kost 0,79 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:48
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.