Nieuwe Grolsch iPhone-applicatie test of je dronken bent

Grolsch gaat in augustus een applicatie lanceren met de naam Walk The Line. Hiermee kun je op een speelse manier checken of je teveel gedronken hebt. Grolsch demonstreert de applicatie op dit moment al op muziekfestivals.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

grolschGrolsch heeft al een tijdje een air hockey-game in de App Store staan. Bij deze Grolsch Game moet je bierdopjes over een speelveld bewegen. Nu hebben ze iets nieuws: een iPhone-applicatie waarmee je kunt kijken hoe dronken je bent. De naam van de applicatie is Walk The Line en is nog niet in de App Store te vinden. Met de applicatie wil Grolsch mensen aanmoedigen om te checken of ze niet teveel gedronken hebben. De accelerometer (bewegingssensor) van de iPhone laat via een soort radar-achtige interface zien of je recht loopt.

De applicatie is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Marvellous, die bevestigt dat de applicatie nog niet in de App Store staat: hij komt pas in augustus 2009 beschikbaar. Walk The Line is gericht op jongere drinkers, om ze er op een speelse manier van bewust te maken dat je niet teveel moet drinken. De applicatie meet hoe stabiel je op je voeten staat: hoe hoger je score bij 100 ligt, hoe beter het is. De applicatie zal deze zomer tijdens festivals in Nederland worden gepromoot. Verder probeert ontwikkelaar Marvellous de applicatie via Twitter, techblogs en sociale netwerken onder de aandacht te brengen.

Meer info: Marvellous
Via: Hyped (die ten onrechte beweert dat de app al beschikbaar is en nu pas massaal door Amerikaanse blogs wordt opgepikt)
Tipgever: Jeroen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:22
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.