Burpple voor iPhone voegt camerafunctie met foodfilters toe

Burpple heeft Burpple Camera toegevoegd, een fotofunctie met filters zoals Instagram. De zes filters zijn afgestemd op voedselfoto's.

burpple cameraVoedselfotografie heeft een enorme vlucht genomen, dankzij de iPhone. We hebben het dan niet over onsmakelijke bordjes rijst met prut, maar over foto’s van echte foodies. Mensen die het Loftus-filter in Hipstamatic gebruiken om hun slowfood-maaltijd nét de juiste tint mee te geven. Burpple is eigenlijk een eetdagboek, zoals Evernote Food. Met de nieuw toegevoegde Burpple Cam neemt deze app ook bepaalde functies van Instagram over. Vrienden op Instagram zitten niet altijd te wachten op foto’s van jouw etensbord. Bij Burpple juist wél: daar komen mensen naartoe om inspiratie op te doen, om te zien wat anderen zoal eten. Vooral tijdens de kerstdagen kan het leuk zijn om eetgewoontes van vrienden en vreemden te bekijken: eten Brazilianen kalkoen tijdens de kerst? En waarom zitten Japanners massaal bij KFC?

Nou zal dat laatste niet echt spannende foodfoto’s opleveren, maar het is voor foodies leuk om te ontdekken. Burpple’s insteek is trouwens nog iets breder: het is ook bedoeld om locaties te vinden waar je lekker kunt eten. Je kunt in de app ‘foodmomenten’ vinden van meer dan 115 landen en meer dan 3.300 steden wereldwijd. Je kunt kijken wat je eigen vrienden en familieleden eten, maar ook wat anderen zoal op hun bord hebben liggen.

burpple iphoneBen je in een vreemde stad, dan kun je met Burpple snel zien waar je het lekkerst kunt eten. En omdat andere gebruikers foto’s hebben gemaakt, kun je vooraf inschatten of de maaltijd van het niveau is dat je verwacht. Het opnieuw delen heet bij Burpple heel toepasselijk een reburp. Je kunt ook liken, commentaar geven, een mention plaatsen en alle andere bezigheden die je op sociale netwerken gewend bent. Burpple beperkt zich niet tot Facebook en Twitter, maar ondersteunt ook Sina Weibo (populair in China) en WeChat. Voedselfoto’s die je op Instagram maakt kun je automatisch synchroniseren met Burpple.

De Burpple camerafunctie bevat zes fotofilters die afgestemd zijn op voedsel. Terwijl sommige Instagram-filters je eten soms wat verlept eruit doen zien, zijn de Burpple-foto’s een stuk beter afgestemd op eten. Ze dragen de namen Tapas, Loco Moco, Tiramisu, Teriyaki, Masala en Latte. Er zit ook een tilt shift- en blur-effect in, zodat je bepaalde delen van je foto er extra uit kunt laten springen.

Downloaden: Burpple Camera (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2012, 15:55
Categorie Lifestyle
Onderwerp planeten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.