Runtastic Heart Rate Pro: hartslag meten met iPhone-camera

iPhone-applicatie Runtastic Heart Rate Pro is in staat om je hartslag met behulp van de iPhone-camera te meten.

RuntasticDe iPhone-applicatie Runtastic Heart Rate Pro laat je hartslag meten zonder het gebruik van extra accessoires. Je legt je wijsvinger op de camera van je iPhone, waarna deze met de flitser wordt verlicht. De app kan hierdoor een ruwe schatting van je huidige hartslag maken. De app is handig als je een idee wil krijgen van hoe snel je hart klopt, maar voor serieuze metingen wordt nog steeds een echte hartslagmeter aangeraden. In de App Store-omschrijving stelt de ontwikkelaar expliciet dat de applicatie geen medisch hulpmiddel is.

Runtastic Heart Rate Pro meet je hartslag op dezelfde wijze als iPhone-apps zoals Cardiograaf. Maar toch heeft Runtastic een iets andere insteek gevonden, vooral omdat deze ontwikkelaar al een bekende naam heeft opgebouwd onder hardlopers. In de nieuwe applicatie Runtastic Heart Rate Pro is ruimte voor een hartslagmeting voor, tijdens en na het sporten, zodat je met meerdere metingen een uitgebreider beeld van je conditie kunt krijgen. De app maakt daarnaast gebruik van het ontwerp dat je ook al in andere Runtastic-applicaties zag.

Voor de applicatie kun je het beste een iPhone 4 of later gebruiken, aangezien je hierop een flitser vindt. Volgens de ontwikkelaar kan de app echter ook werken als je de meting in een goedverlichte ruimte maakt.

Downloaden: Runtastic Heart Rate Pro (€0,89, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2012, 17:30
Categorie Sport
Onderwerp runtastic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.