Buitenleven Scheurkalender 2012: begin elke dag met nieuwe kennis

Buitenleven Pluk de Dag is een scheurkalender voor de iPhone die je elke dag voorziet van informatie over buiten, tips, unieke adressen om te bezoeken en recepten om te maken. De app is uitgebracht door de ANWB.

Buitenleven Scheurkalender 2012 iPhone appHet lifestyle-magazine Buitenleven heeft een app uitgebracht waarmee je elke dag weer nieuwe kennis opsteekt over de wereld om je heen. Op alle 366 dagen van het jaar (2012 is een schrikkeljaar) is er een klein verhaaltje over dingen die buiten gebeuren. Zo lees je in de eerste twee dagen al dat een eekhoorn geen winterslaap houdt en dat januari weliswaar de koudste maand is in Nederland, maar dat geldt niet aan de kust.

Behalve algemene informatie belooft de app ook ‘echte’ Nederlandse tips, recepten of unieke adressen die je kan bezoeken. De teksten zijn omringd door grijze silhouetten op een witte achtergrond. Met swipes ga je door de dagen heen, maar in tegenstelling tot echte scheurkalenders ontbreekt hier de lol van het dagen vooruit lezen. Buitenleven Pluk de Dag Scheurkalender 2012 screenshotDoor op het beeld te tikken, krijg je een menu in beeld waarmee je een dag kan favorieten, naar het maandoverzicht kan gaan of de pagina van de scheurkalender kan mailen. Omdat er veel tekening rondom de tekst staat, is de tekst zelf erg klein uitgevallen. Met de pinch-to-zoom beweging kan je hem vergroten.

Buitenleven Scheurkalender 2012 is enkel de naam die je in de applicatie zelf tegenkomt. In de App Store heet de app Buitenleven Pluk de Dag. De applicatie maakt van dezelfde interface gebruikt als de Zeurkalender van Peter van Straaten, waarvan het nog niet bekend is of er ook dit jaar een versie van verschijnt. Een andere scheurkalender voor het aankomende jaar is de Scheurkalender voor Ondernemers (App Store-link) en eerder schreven we al over de Digitale Druivelaar-kalender.

Downloaden: Buitenleven Pluk de Dag (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2012, 13:43
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.