Bubble Ball van 14-jarige ontwikkelaar bestormt App Store-ranglijst

De game Bubble Ball is in korte tijd erg populair geworden. De game is gemaakt door een 14-jarige scholier.

bubble ballIn de Verenigde Staten staat de game Bubble Ball op nummer 1 bij de meest gedownloade gratis apps en verslaat daarmee bekende namen, zoals een gratis versie van Angry Birds. Nederland is de game ook voorzichtig aan het ontdekken: Bubble Ball staat op het moment van schrijven op nummer 11 in de lijst van gratis apps. Het bijzondere van de app zijn overigens niet de graphics of het unieke spelidee, maar het feit dat de game door een 14-jarige scholier is gemaakt.


Bubble Ball is een game met natuurkundige puzzels, gemaakt door Robert Nay uit Utah. In de game moet je een bal naar een bepaald eindpunt brengen, waarbij je te maken hebt met zwaartekracht en objecten die je kunnen helpen, zoals balken. De scholier had een paar maanden nodig om de app te maken voor iPhone en Android. Zelf is de scholier verbaasd hoe goed het allemaal is verlopen.

nay gamesEen paar maanden geleden raadde een vriend aan om eens te gaan programmeren, omdat hij zo dol was op zijn iPod touch. Hij probeerde Objective-C, maar vond dat te ingewikkeld. Daarna probeerde hij de tool GameSalad, maar kwam uiteindelijk terecht bij de Corona-tools van Ansca Mobile. Daarmee kun je gelijktijdig apps voor iOS en Android maken. Alle zakelijke activiteiten zoals het aanleveren van de game bij de App Store, regelde de moeder van Robert (zie foto).

In de eerste twee weken waren er van Bubble Ball al een miljoen downloads geweest. Nu zijn er dagen waarop de game meer dan 400.000 keer gedownload wordt. De jonge programmeur wil meer levels en extra’s via in app-aankopen toevoegen. Ook heeft hij plannen voor andere games.

Downloaden: Bubble Ball (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2011, 11:18
Categorie Games
Onderwerp game
29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.