Sponsortocht Alpe d’Huzes 2014 live volgen op iPhone

Alpe d'Huzes 2014 is live te volgen op de iPhone. De sponsortocht zal dit jaar veel minder opleveren.

alpe-dhuzes-appOok deze zomer is er weer de bekende sponsortocht Alpe d’Huzes, waarbij mensen de Franse berg Alpe d’Huez beklimmen om geld voor kankerbestrijding in te zamelen. Dit jaar is de sfeer wel iets bedrukt: er is fors minder geld opgehaald vanwege een schandaal vorig jaar. Eén maand voor de beklimming van de Franse berg was er nog maar 6,1 miljoen euro opgehaald, terwijl het vorig jaar nog 29 miljoen was. De ophef rond oprichter Coen van Veenendaal heeft forse impact gehad: niet op het enthousiasme van de deelnemers (op 5 juni gaat er 5.000 mensen aan de klim beginnen), maar sponsorgeld ophalen bleek een lastige kluif. Wil je het spektakel vanaf de zijlijn volgen, dan is er net als voorgaande jaren een speciale app, Alpe d’Huzes 2014.

In deze officiële app vind je alle informatie voor deelnemers, vrijwilligers en thuisblijvers. Alle recente informatie wordt ingeladen zodra je de app installeert, zodat je in Frankrijk geen roamingkosten hebt. Via Wi-fi kun je uitslagen, foto’s en live-doorkomsttijden volgen. Ook kun je je favoriete deelnemers selecteren, zodat je een waarschuwing ontvangt als ze een doorkomstpunt passeren. Prestaties zijn te bekijken via het menu in de app, waar je ook nieuws, achtergrondinformatie en contactinfo vindt. Waar moet je parkeren, welke activiteiten zijn er voor en na de koers te doen? Ook dat vind je in de app.

De makers van de app benadrukken in de App Store nog eens het antistrijkstokbeleid van de organisatie, waarmee ze beloven dat 100% van het door de deelnemers opgehaalde sponsorgeld afgedragen wordt aan het eigen Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Vorig jaar bleek dat oprichter Coen van Veenendaal honderdduizenden euro’s bleek te hebben verdiend bij een stichting, die werd gefinancierd vanuit Alpe d’Huzes. Dit jaar hoopt de organisatie in ieder geval boven de 10 miljoen euro uit te komen. Een van de bekendste deelnemers dit jaar is Bernhard van Oranje-Nassau van Vollenhoven. De prins, die zelf kankerpatiënt is, heeft al ruim 18.000 euro voor Alpe d’HuZes ingezameld.

Downloaden: Alpe d’Huzes 2014 (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2014, 18:15
Categorie Nederlandse apps
Onderwerp goede doelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.