Pushnotificatie-app Boxcar overgenomen, iOS-app blijft bestaan

Pushnotificatie-app Boxcar is overgenomen door Kwaga, een bedrijf dat diensten biedt om adresboeken van gebruikers up-to-date te houden. Aan zowel de app als de dienstverlening verandert niets.

BoxcarBoxcar.io, het bedrijf achter de pushnotificatie-app Boxcar, heeft donderdag bekendgemaakt dat het is overgenomen door het in Nederland relatief onbekende Kwaga. Kwaga is het bedrijf achter WriteThat.Name, een dienst die adresboeken van gebruikers up-to-date houdt. Enkele weken geleden werd Boxcar nog geteisterd door langdurige serverproblemen, die de suggestie wekten dat de dienst dood zou zijn. De aankondiging van vandaag bewijst het tegendeel. Boxcar-oprichter Jonathan George wijt de problemen aan de groei en schaalbaarheid van de dienst. De apps van Boxcar blijven bestaan en ook de dienstverlening blijft onveranderd.

De iOS-app Boxcar laat je verschillende pushberichten ontvangen op je iPhone. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde tweets lezen, of e-mailberichten pushen zodat je ze in een andere e-mailapplicatie dan iOS Mail kunt openen. Vooral toen pushnotificaties in apps nog geen gemeengoed waren, bleken diensten als Boxcar populair. Volgens Boxcar heeft de dienst sinds 2009 meer dan twee miljard notificaties verstuurd. Kwaga gaat Boxcar gebruiken om meer mobiele functies aan WriteThat.Name toe te voegen, zo vertelde CEO Philipppe Laval aan Macworld. Als voorbeeld noemt hij een dienst die gebruikers informeert over belangrijke mails, maar niet slechts op basis van de afzender maar ook op de inhoud. Verdere details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Nadat meer iPhone-apps push-ondersteuning toevoegden, is Boxcar specifiekere mogelijkheden gaan ondersteunen om zich toch enigszins te kunnen onderscheiden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Growl-notificaties op je Mac te ontvangen op de iPhone via de app. Tegelijkertijd zijn er ook allerlei alternatieven bijgekomen, zoals de app Push 4.0 (€3,99) en Airgram om alleen notificaties van specifieke Twitteraars te ontvangen. Dit laatste is sinds kort ook mogelijk met de officiële Twitter-app en werd eerder deze week nog toegevoegd aan de Twitter-app Tweetings.

Downloaden: Boxcar (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.