Book Palette levert 10 nieuwe templates voor iBooks Author

Book Palette biedt 10 nieuwe sjablonen voor iBooks Author, het boekenprogramma van Apple. De sjablonen zijn gemaakt door Jumsoft, die eerder templates voor Keynote maakte.

book palette icoonWil je zelf boeken gaan maken met iBooks Author, dan zul je al snel tegen de beperkingen van de standaard meegeleverde templates aanlopen. Apple heeft slechts 6 templates meegeleverd, die vooral zijn gericht op studieboeken. Ontwikkelaar Jumsoft ziet een gat in de markt en heeft de app Book Palette 1.0 uitgebracht. Dit is een collectie met 10 nieuwe templates voor je boekproject. Ze zijn geschikt voor Mac OS X 10.7.2 of hoger en kosten €2,39. De 10 nieuwe templates zijn vooral gericht op non-fictieboeken met voorbeelden over besluitvorming, biologie, interieurdesign, IT-strategie, psychologie en teambuilding.


Een kookboek zit er overigens ook bij. Alle templates bevatten een volledige opmaak van secties en pagina-layouts met cover, hoofdstukpagina’s, tekstpagina’s, inhoudsopgaves en woordenlijsten. Je kunt de elementen aanpassen, verplaatsen en verwijderen. De standaard meegeleverde plaatjes vervang je door eigen illustraties. Jumsoft maakte eerder soortgelijke thema’s voor Keynote, de PowerPoint-concurrent van Apple. De collectie van 10 templates was binnen 24 uur na de aankondiging van iBooks Author klaar (maar had blijkbaar nog wat tijd nodig om goedgekeurd te worden door Apple), dus er kan nog een hoop nieuws aankomen van deze ontwikkelaar. Alle toekomstige updates van de app zijn gratis.

Afgelopen dagen was iBooks Author nog in het nieuws, omdat Apple duidelijker geformuleerde gebruikersvoorwaarden uitbracht. Uit de eerder geformuleerde voorwaarden concludeerden sommige mensen dat Apple eigenaar wordt van de content die je met iBooks Author maakt, maar Apple had dat niet zo bedoeld.

De templates zijn momenteel alleen beschikbaar in de Amerikaanse Mac App Store, maar dat zal voor de geïnteresseerden niet zo’n probleem zijn. De boeken die je met iBooks Author maakt zijn voor gewone ook alleen nog maar te publiceren in de Amerikaanse App Store.

Downloaden: Book Palette (€2,39 – alleen Amerikaanse Mac App Store)

templates-ibooks-author-template

book-palette-ibooks-author

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2012, 22:45
Categorie Boeken
Onderwerpen boeken, ibooks
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.