Bonsai Slice: nieuwe game laat je wild zwaaien met de iPad

Bonsai Slice is een nieuwe iPad-game, waarbij je met de iPad door de lucht zwaait om objecten met een zwaard te raken. Het is een compleet nieuw idee.

bonsai slice
Er zijn iOS-games die een nieuwe gamecategorie teweeg brengen. Denk aan Flight Control, die het startschot gaf voor lijnentrekgames. Fruit Ninja was ook zo’n game, die een hele hoop fruithakkende volgers kreeg. Bij de nieuw verschenen app Bonsai Slice dachten we even met de zoveelste Fruit Ninja-kloon te maken te hebben, maar Bonsai Slice is anders. Dit is een game waarbij je je iPad heel anders gaat hanteren: je zwaait met de iPad door de lucht om een zwaard aan te sturen. De ontwikkelaar van Bonsai Slice werkte voorheen bij Apple aan de standaardapps van iOS, namelijk Mobile Safari en de Maps-app. Het design werd gedaan door en voormalig Disney-medewerker.


bonsai-slice-ipad-schermZet wel eerst even alle spullen aan de kant voordat je met Bonsai Slice aan de gang gaat, want voordat je het weet heb je een bloemenvaas omgestoten of sla je je iPad keihard tegen de muur. Bonsai Slice is het idee van Francisco Tolmasky, oprichter van Playground Theory. Hij bouwde een stuk of 20 prototypes van games waarin meerdere sensoren worden gebruikt: touchscreen, microfoon, gyroscoop en dergelijke. Eén variant bleek eruit te springen: de spelers vonden het enorm leuk om de iPad met hakbewegingen door de lucht te bewegen, alsof ze met een virtuele bijl blokken hout moesten splijten. De spelers hakten zich een ongeluk en Tolmasky begreep dat hij een succesnummer te pakken had. Het leidde tot Bonsai Slice, waarin de bijl is vervangen door een zwaard.

Bij Bonsai Slice zwaai je met de iPad door de lucht, om objecten doormidden te snijden. Er schieten objecten uit de grond die je met een virtueel zwaard zo goed mogelijk moet zien te raken. Het werkt dankzij de gyroscoop, die sinds de iPad 2 aanwezig is. Het spelmechanisme heb je in vijf seconden te pakken. Het maken van de game bleek echter een grotere uitdaging. Het bleek niet makkelijk om de game op een framerate van 60 fps soepel te laten draaien en tegelijk ervoor te zorgen dat ook subtiele bewegingen worden herkend.

bonsai-slice-vriendenBij Bonsai Slice moet je soms volledig rondbeweging om alle objecten te kunnen raken. De beste plek om het te spelen is in een ruime kamer, zonder teveel spullen in de buurt. Buitenshuis kan ook, maar kan fronsende blikken van voorbijgangers opleveren. Je verdient munten waarmee je nieuwe zwaarden kunt kopen, die speciale krachten bezitten. Met in-app aankopen kom je sneller vooruit in de game. Bonsai Slice speel je alleen of in multiplayer-modus. In het laatste geval speel je samen met een vriend via een lokaal draadloos netwerk en probeer je zoveel mogelijk objecten te raken. Het is ook mogelijk om gekoppeld te worden aan een wildvreemde, die zich elders op de aardbol bevindt. Er is een leaderboard om te kijken hoe je presteert ten opzichte van anderen.

Het wachten is nu op andere games die dezelfde spelbediening gaan overnemen. Tolmasky zou het toejuichen, want hij vindt dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van de vele sensoren in de iPad. Ontwikkelaars beperken zich te vaak tot alleen touchbediening.

Downloaden: Bonsai Slice (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 april 2014 om 8:44
Onderwerp
Categorie
Games
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.