Boggle, het woordenspel van TV op de iPhone

EA heeft Boggle, een bekend woordenspel van TV uit de jaren 90 uitgebracht voor de iPhone.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Boggle for iPhoneBoggle is een bekend woordspel, dat jarenlang door de Nederlandse omroepen als spelprogramma op televisie werd uitgezonden. Frank Kramer hield het hierbij het langst vol als presentator. Electronic Arts heeft Boggle nu op de iPhone uitgebracht. In een raster van 4 bij 4 staan letters waarin woorden gevonden moeten worden. Op dit moment is het spel alleen nog maar verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store.


Een nieuw element dat alleen in de iPhone-versie te vinden is, is de Challenge. Dit houdt in dat je een e-mail kunt sturen vanuit de applicatie met daarin een link. Zodra de ontvanger hierop klikt (en Boggle ook bezit) krijgt deze dezelfde Boggle als jij en kan proberen om jouw highscore te verslaan. Je tegenstander kan daarna op zijn beurt zijn highscore en link weer terug sturen naar jou.

Boggle van EA op de iPhoneEA heeft het spel nog wat uitgebreider gemaakt door een heleboel statistieken bij te houden. Nagenoeg al het lettergebruik en tijdgemiddelden bijvoorbeeld, zijn terug te zien. Denk hierbij aan de meest gebruikte letters of de totale tijd, maar ook de gemiddelde tijd die je nodig hebt om een woord te vinden.

Boggle is op dit moment alleen in de Amerikaanse App Store te krijgen. Alternatieven die wel in de Nederlandse App Store te krijgen zijn, zijn Wurdle (€ 1,59) en Quordy (€ 2,39).

Downloaden: Boggle ($ 2,99)

Bron: TouchArcade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.