Bluetooth Metronome voor iPhone: meerdere metronomen op elkaar afstemmen

Bluetooth Metronome is een app waarmee je meerdere metronomen op iPhones en iPads op elkaar kunt afstemmen. De app is tijdelijk gratis en handig voor muzikanten die samen spelen.

bluetooth metronomeEr zijn in de App Store heel wat metronoom-apps te vinden, maar Bluetooth Metronome heeft iets unieks: deze app kan via Bluetooth het aangegeven tempo doorsturen naar meerdere iPhones en iPads. Ben je met een groepje muzikanten aan het repeteren, dan ziet elke muzikant hetzelfde tempo op zijn eigen iPhone. Eén persoon moet de Bluetooth Metronome-app installeren (die tijdelijk gratis is) en de anderen installeren de gratis Bluetooth Metronome Receiver.

De app heeft een minimalistisch uiterlijk en is makkelijk in gebruik, maar bevat ook handige extra functies zoals het creëren van je eigen beat-patronen. Ook zijn er 5 verschillende beat-geluiden, die zo zijn gemaakt dat je ze duidelijk hoort. Maar zelfs als je ze niet hoort blijft iedereen toch in de maat door de weergave op het scherm van de iPhone. Er zijn templates om te zorgen dat je bepaalde patronen meermaals kunt gebruiken. De stemvork is te gebruiken met drie verschillende tonen in meerdere frequenties (van 415 tot 444 kHz) en Het tempo is instelbaar tussen 20 en 240 bpm.

Downloaden: Bluetooth Metronome (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2012, 10:50
Categorie Muziek
Onderwerpen bluetooth, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.