Blokify voor iPhone en iPad: modellen bouwen en 3D-printen

Blokify voor iPhone en iPad laat je modellen van kastelen, piraten- en ruimteschepen bouwen, om ze daarna met 3D-printer te (laten) printen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

blokifyHet nieuwe Blokify kunnen we het beste omschrijven als Minecraft, maar dan met de mogelijkheid om bouwsels uit te printen. In de app kun je met blokjes piratenschepen, kastelen en ruimteschepen bouwen. Als je klaar bent kun je de modellen laten afdrukken. Als je zelf een 3D-printer hebt kan dat natuurlijk thuis, maar je kunt jouw model ook via de “Cubify clouddienst” naar het achterliggende bedrijf sturen, die het voor je print en naar je toezendt. Hoe dan ook is het bijzondere Blokify voor liefhebbers van Lego of Minecraft een kijkje waard: het is een leuke en dynamische app om mee te spelen, ook wanneer je nog niet bereid bent om het geld uit te geven om jouw kastelen en ruimteschepen werkelijkheid te laten worden.

De bediening van Blokify is erg soepel. Je kunt eenvoudig zoomen en het aanzicht van de bouwgrond draaien. Je kunt de app alleen in landschapsmodus gebruiken. Als je een tekort aan inspiratie hebt kun je op het blokje tikken en bij ‘Shares’ kijken wat anderen in deze wereld zoal in elkaar hebben gezet. De universele app is gratis, maar extra pakketten en onderdelen kunnen via een in-app aankoop worden aangeschaft. Zonder in-app aankopen kun je alleen in de kastelenwereld bouwen en heb je ongeveer zeven soorten bouwstenen tot je beschikking. In Blokify betaal je met diamanten, waarvan je 100 voor €4,49 kunt aanschaffen. Extra bouwblokken kosten je 20 diamanten, voor extra werelden betaal je 120 of 140 diamanten.

bouwgrondshares

Wanneer je besluit om creaties van jou of je kinderen professioneel te laten afdrukken moet je wel rekening houden met verzendkosten van ongeveer 20 dollar naar Nederland. De prijs van het model zelf hangt af van de grootte van hetgeen dat je bouwt. Ter referentie: wanneer wij een model van zes blokken neerzetten kost laten printen ons ongeveer $6 voor normale kwaliteit en $8 voor een duurzamer, flexibeler materiaal. Het is natuurlijk een persoonlijke afweging of je printen het geld waard vind, maar daarna heb je wel speelgoed dat jij of jouw kinderen zelf hebben gebouwd.

Downloaden: Blokify (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerp bouwen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.