iCulture speelt: Battle Supremacy is Game van de Week, Rail Racing en Sword vs Sword

De geweldige oorlogsgame Battle Supremacy is hét alternatief voor World of Tanks voor iPhone en iPad. We testen ook twee gratis iOS-games.

Battle Supremacy iPad iPhone tanksDat komt niet vaak voor: de tweede Game van de Week van het jaar heeft hetzelfde overkoepelende thema als de eerste Game van de Week. Ter land, ter zee en in de lucht. Dat gold niet alleen voor Sonic en zijn Sega-maatjes, maar ook voor de nieuwe oorlogsgame Battle Supremacy. De maker achter de laatste Sky Gamblers-delen heeft zichzelf daarmee overtroffen. Maar we spelen nog meer. Zo maak je ook kennis met de gratis actiegames Dead on Delivery en Sword vs Sword en duiken we in onze kindertijd met Rail Racing.

Dead on Delivery

ICS Dead on Delivery iPad iPhoneJe moet maar zo denken: soms speel je tussen de opdringerige menu’s met tientallen items om te kopen, best eens een leuk spelletje. De naam is niet het enige leuke aan Dead on Delivery. Het spelprincipe helpt ons ook aan een grijs.

Van bovenaf bestuur je een mannetje door met je vinger op het scherm te vegen. Het liefst net voor het mannetje uit. Zo verzamel je ingrediënten voor op pizza’s en… ontwijk je zombies die je activeert als je er langs loopt. Hoe meer ingrediënten je verzamelt, hoe meer pizza’s je aflevert en hoe meer burgers je redt voor de eindstreep, hoe hoger je puntenaantal. Dan moet je wel nog even zien te overleven…

Downloaden: Dead on Delivery (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Sword vs Sword: online zwaardvechten

ICS Sword vs Sword iPad iPhoneHeerlijk hoe simpel sommige spelletjes kunnen zijn. Sword vs Sword is een multiplayerspel waarin je zwaardvecht tegen andere spelers over de hele wereld. Het is echter niet de volgende Infinity Blade-kloon. Je hoeft geen ijzersterke internetverbinding te hebben. In dit spel krijgen beide spelers steeds tien seconden de tijd om twee lichaamsdelen te verdedigen en één aan te vallen. Na tien seconden worden de keuzes op elkaar los gelaten. Verdedig jij je borst en slaat de tegenstander daarop? Dan kom je goed weg. Zeker als je dezelfde beurt op de ander zijn onbeschermde benen richt. Dat gaat zo beurtenlang door totdat de strijd is beslecht. De eerste die geen levensenergie meer heeft, verliest.

Sword vs Sword is weliswaar een freemium-game waarin je betaalt om je zwaard en schild weer op orde te krijgen na een gevecht én waarin je lapt voor specialiteiten, maar je begint met bakken vol geld en kan het spel echt rustig en eerlijk in stappen om hem uit te proberen. Een poging waard.

Downloaden: Sword vs Sword (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Rail Racing: scheuren op speelgoedbanen

Zo’n speelgoedbaan waarop je niet kan sturen maar wel kan versnellen en vertragen, waarbij je oppast niet uit de bocht te vliegen? Die kindertijd heeft ontwikkelaar Polarbit (Reckless Getaway en Reckless Racing) overgezet naar een iOS-game. Rail Racing laat je gassen met rechts, van baan verwisselen met pijltjes en dat is het dan. Maar ho: het heeft wel de snelheid van weleer.

Als een malle ga je over de circuits tegen een handvol andere autootjes. Dat kan zowel in de singleplayer met een uitgebreide campagne, time attack en hot lap op verschillende niveaus, maar ook online. Jammer is het dat je in beide spelstanden van tevoren versnellingen en andere voordelen kan kopen, maar ook zonder aankopen blijft er in ieder geval in het begin genoeg actie in het spel. Je tackelt andere auto’s door snel van baan te verwisselen, vermijdt de rode sporen die je vertragen en beheerst het gaspedaal om lastigere tracks te overleven. Geinig.
Downloaden: Rail Racing (€0,89, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Battle Supremacy

Game van de WeekAtypical Games heeft zichzelf al op de kaart gezet op iPhone en iPad, door de twee laatste en indrukwekkende luchtgevechtgames in de Sky Gamblers-serie uit te brengen. Maar nu overtreft hij zichzelf. Battle Supremacy verruimt de actie naast de lucht ook naar het water en per tank en jeep op de grond. Vooral per tank, voorlopig het enige voertuig waarmee je het online met negen andere spelers tegen elkaar kan opnemen in verschillende speltypes. Maar ook als je liever op eigen gemak speelt, is er genoeg te doen. Een campagne met twaalf grote missies, vrij spelen in de omgevingen en gevechten met computergestuurde tanks. Het is een flink pakket.

Het zou allemaal niks waard zijn als Battle Supremacy een zwakke game is. Maar dat is het niet. Glooiende landschappen, heldere wateren, wuivend gras en stuifzand van achter de rupsbanden. Dorpen en natuurgebieden kunnen compleet aan gort worden geschoten, maar rotsen staan je bij in de letterlijk én figuurlijk slopende gevechten. Battle Supremacy stuurt goed, speelt ook soepel op oudere apparaten, oogt fantastisch en is een enorm pakket. Hét World of Tanks-alternatief voor iPhone en iPad.

Downloaden: Battle Supremacy (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 7.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 19:03
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, sky gamblers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.