BitTorrent Sync: meer privacy en mappen synchroniseren

BitTorrent Sync voor iPhone en iPad heeft nu meer opties om mappen te synchroniseren en biedt gebruikers beveiligingscodes voor bestanden.

bittorrentSynchronisatie-app BitTorrent Sync heeft een forse update gekregen, waarbij de interface op de schop ging en de app een aantal nieuwe opties om te synchroniseren kreeg. Zo kun je nu gehele mappen synchroniseren via e-mail, QR-codes of andere apps. Ook is de privacy van de app verder verbeterd. In tegenstelling tot wat de naam van het bedrijf doet vermoeden is Sync van BitTorrent geen app om films en muziek te downloaden, maar om bestanden te synchroniseren, zoals Dropbox en Box. De app is gratis en heeft geen datalimiet voor bestanden.


Eerst hadden alleen Engelstalige gebruikers van BitTorrent Sync beveiligingscodes voor bestanden, maar na deze update zijn die codes voor alle landinstellingen beschikbaar. Ook handig: je kunt een gedownload bestand nu ingedrukt houden om de opties voor ‘open in’ te bekijken en bestanden sorteren op ‘alle bestanden’ of ‘alleen gedownloade bestanden’. Zo zie je eenvoudig welke documenten van jou zijn en welke je via anderen hebt ontvangen. Tot slot kun je voortaan vanuit BitTorrent Sync eenvoudig alle opgeslagen bestanden uit het geheugen van de applicatie wissen en hebben de ontwikkelaars een aantal kleine aanpassingen gedaan.

sync 2download 2

BitTorrent Sync verscheen in augustus 2013 in de App Store en werd een paar maanden later universeel beschikbaar. Een van de speerpunten van de dienst is dat het jouw gegevens wil beschermen tegen bedrijven en instanties die erin willen snuffelen. Sync werkt daarom met een peer-to-peer-netwerk en bewaart je gegevens niet op een externe server. Het gebruikt ook een versleuteling om je gegevens nog beter te beveiligen. Toen de app uitkwam moesten we constateren dat de app zeer geschikt is voor mensen die privacy hoog in het vaandel hebben staan, maar dat je wel even de moeite moet nemen om te ontdekken hoe het werkt. Inmiddels hebben de ontwikkelaars gelukkig een kleine tutorial toegevoegd. Met deze laatste update is BitTorrent Sync nog steeds geen laagdrempelige app zoals Dropbox, maar doen de ontwikkelaars wel stappen in de goede richting.

Downloaden: BitTorrent Sync (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2014, 12:55
Categorie Productiviteit
Onderwerpen bestand, bittorrent, synchroniseren
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.