Fleksy-toetsenbord voor iOS ondersteunt nu ook Nederlands

Het alternatieve schermtoetsenbord Fleksy heeft nu ook ondersteuning voor de Nederlandse taal en biedt veel andere verbeteringen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

fleksy iphoneHet voorspellende toetsenbord Fleksy heeft vandaag een update gekregen die de app meteen een stuk interessanter voor ons maakt. In versie 3.0 van de app is eindelijk ondersteuning voor de Nederlandse taal toegevoegd, naast nog zeven andere talen. Fleksy is een alternatief toetsenbord met voorspelfunctie en maakt gebruik van veegbewegingen. De app voorspelt welke woorden je wilt tikken en doet dat accurater dan het standaardtoetsenbord op de iPhone. De app verscheen aanvankelijk als een beter toetsenbord voor blinden en slechtzienden, maar is ook voor gewone gebruikers interessant. Bijvoorbeeld als je veel typfouten maakt.

Gebruikers dienen de Nederlandse ondersteuning nog wel zelf te activeren via de instellingen van de app; de app zelf is daarmee overigens niet geheel in het Nederlands. Sinds begin dit jaar kunnen ontwikkelaars het alternatieve schermtoetsenbord ook in eigen apps integreren. Er zijn nog weinig apps die Fleksy ondersteunen. Wellicht dat de Nederlandse ondersteuning ook Nederlandse ontwikkelaars beweegt om het alternatieve toetsenbord te gaan ondersteunen.

Naast de nieuwe talen belooft Fleksy na de laatste update nog accurater te zijn. Ook is er een optie voor kopiëren en wissen aan het menu toegevoegd en is het mogelijk geworden om autocorrectie uit te te schakelen.

Downloaden: Fleksy (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2014, 22:23
Categorie Productiviteit
Onderwerpen fleksy, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.