Boom Beach: opvolger van Clash of Clans voor iPhone en iPad

De opvolger van Clash of Clans op iPhone en iPad heet Boom Beach en is nu te downloaden in Nederland en België. Weer verover en plunder je.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Boom Beach header iPhone iPadClash of Clans heeft een opvolger gekregen. De ongelooflijk succesvolle ontwikkelaar Supercell heeft een derde game uitgebracht voor de iPhone en iPad: Boom Beach. De game gaat verder waar Clash of Clans is gebleven. Opnieuw bouw je een basis op die je moet verdedigen tegen andere spelers, en val je zelf andere spelers aan. Het grote verschil is dat je geen dorpen meer belegert, maar eilanden. En die kan je ook per boot bestormen.

Waterbasis

Qua uiterlijk voelt Boom Beach als een evolutie van Clash of Clans. Het spel hanteert nog steeds dat verzorgde en bijzonder gepolijste cartoonsfeertje dat Clash of Clans en Hay Day van Supercell ook hadden, maar in het nieuwe spel beweeg je vloeiender met je vinger over het gebied. Bovendien animeert het soepeler, met een hoofdrol voor het golvende water.

Het water is er niet alleen voor de sier. Het is ook hét element wat voor het onderscheid zorgt met het ongekend populaire Vikingen-veroverspel. Als je aanvalt, doe je dat met van die typische Slag van Normandië-schuiten waar de soldaten ter plekke uit ontsnappen om het land te veroveren. Maar je kan ook investeren in boten die vanaf de kust al de eerste saldo’s vuren richting de verdedigende basis.

Boom Beach eilanden bestormen iPhone iPad

Eilanden veroveren

Aan de singleplayer kant van het verhaal, speel je tegen de Zwarte Garde. Dat is een computergestuurde militie die slaven drijft op allerlei eilanden. De missies draaien er steeds om dat je het eiland vrijmaakt van het gevaar en de slaven bevrijd. Op de eilanden die je verovert, liggen krachten verscholen. Het zal je niet verbazen dat die gunstig zijn om te bemachtigen. Ze vormen de basis van nieuwe eenheden die je kan maken en nieuwe ontwikkelingen die je kan doen. En die zijn natuurlijk ook weer gunstig aan de online kant van het spel, waarin je eilanden van andere spelers bestormt en je eigen bewapende paradijs beschermt.

Prijzige in-app aankopen

Boom Beach iPhone iPadDat Supercell ongekend populair is in de App Store, heeft niet alleen te maken met de agressieve manier waarop je op elke website en in elke app wordt geconfronteerd met reclame voor zowel Clash of Clans als Hay Day. Het heeft er ook mee te maken dat je de gratis games prima kan spelen zonder te investeren in het spel. Of je nou geld steekt in de ontwikkeling van je basis of niet: je hebt niet het gevoel dat je in een pay-to-win cyclus zit, waarin je alleen van anderen wint als je maar geld in het spel stopt. Het maakt wel uit voor de wachttijden. De eerste gebouwen vergen al snel een kwartier wachttijd tot ze gebouwd zijn – en die tijd wordt flink, flink opgeschroefd. Het grootste verschil met de voorgaande Supercell-games zijn de prijzen van de in-app aankopen. Naar een pakketje van 1,79 euro zoek je nu vergeefs. De goedkoopste aankoop heet ‘stapel diamanten’ en kost meteen 4,49 euro. De daarop volgende buidel doet het dubbele.

Gigahit

Mocht je een koopprikkel hebben bij Boom Beach, dan ben je dus wel wat duurder uit dan bij de eerste Supercell-games. Die hebben echter aangetoond dat je ze prima kan spelen zonder geld te investeren. Afgaande op de Canadese en Australische App Store-recensies, waar Boom Beach al langer verkrijgbaar was, is dat ook nu het geval. En dat hoúdt de Supercell-games populair. Ze zijn gratis óók leuk. Boom Beach kan alleen maar een gigantische hit worden.

Downloaden: Boom Beach (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2014, 22:05
Categorie Games
Onderwerpen clash of clans, hay day

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.