Calculator Soulver voor iPhone: nieuw ontwerp en kleurcoderingen

Calculator- en omreken-app Soulver voor iPhone heeft nu een iOS 7 ontwerp, nieuw icoon en werkt voortaan met kleurcoderingen in de tekst.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

soulverSoulver, een bijzondere app met calculator en omrekeningen, heeft een fikse make-over gekregen. De app heeft nu een iOS 7 interface, nieuw icoon en meer conversies van eenheden. Ook werkt de app nu met kleurcoderingen, waardoor aantallen groen worden, eenheden paars, wiskundige symbolen blauw, en platte tekst zwart. Soulver noemt zichzelf een “kladblok rekenmachine”, en dat is een goede omschrijving. Soulver is namelijk in zekere zin de Fantastical van rekenmachines: in de app wordt gebruik gemaakt van natuurlijke taal en kun je berekeningen maken zonder tientallen knoppen of lange scrollmenu’s.

Daarnaast ondersteunt Soulver sinds de update ook AirDrop en zijn er in de bediening een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is het totaal van je berekeningen voortaan ook zichtbaar als het toetsenbord is verborgen, net als de knoppen om een bestand te hernoemen, verwijderen of delen. De lijst met alle bestanden kun je nu met een veeg naar rechts oproepen. Bovendien heeft de app een vereenvoudigde en subtiele navigatiebalk onderaan het kladblok. Ook nieuw: je kunt nu gewoon op een antwoord tikken om een referentie toe te voegen en de ondersteuning voor VoiceOver is verbeterd.

som soulvergeld soulver

Over het nieuwe icoon van Soulver is lang niet iedereen op Twitter te spreken, maar de algehele update ontvangt over het algemeen veel lof. Met name de kleurcoderingen maken het werken met Soulver aanzienlijk prettiger, en blijken meer dan een simpele en puur visuele toevoeging. Omdat wiskundige tekens en individuele stukjes tekst meer opvallen zijn sommen en berekeningen bijvoorbeeld goed scanbaar. En omdat je in Soulver eenheden kunt schrijven -je kunt zowel “EUR” en “eur” als “euro” typen- merk je door de kleuraccenten bovendien meteen of datgene wat je hebt getypt door de app wordt herkend.

Downloaden: Soulver (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

http://www.acqualia.com/media/movies/SoulverIntro.mov

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2013, 13:01
Categorie Productiviteit
Onderwerpen calculator, converteren, rekenen, rekenmachine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.