iOS game-update: Nederlandse game Tapathon, Tower Zoo en Shibashiba

Tapathon is een nieuw Nederlands combinatiespelletje, Tower Zoo is een geinig puzzelspel en in Shibashiba schakel je tussen honden.

GU WO Tower Zoo iPhone iPadWe schrijven vandaag met losse artikelen over Clash of Clans en Candy Crush Saga al de hele tijd over games die een breed aantrekkingsvermogen hebben, dus waarom zouden we dat niet doortrekken in de iOS game-update? Goede vraag. Weet je: we doen het gewoon. Tapathon is een nieuw Nederlands spel waarin je combineert, Tower Zoo is een aanstekelijk puzzelspelletje tegen de computer of een medespeler en in Shibashiba schakel je razendsnel tussen vossen honden om te overleven.

Tower Zoo: beesten bouwen

GU WO Tower Zoo beesten stapelenGeinig. Tower Zoo neemt het principe van Triple Town en voegt er letterlijk een dimensie aan toe. En een tegenstander. Samen maakt dat in Tower Zoo het volgende spelconcept: op een veld met allerlei vlakjes zetten jij en je tegenspeler om beurt een dier neer. Het derde dier dat in de buurt op gelijke hoogte op een vakje wordt neergezet, slokt de twee daarvoor op en zo wordt er een toren van twee beesten hoog gevormd in zijn diersoort. Hetzelfde geldt voor drie torens van twee beesten hoog: dat maakt een toren van drie beesten hoog. Zo vul je zowel plat als in de hoogte het speelveld en versla je de tegenstander op vernuft. In de verhaallijn van het spel zitten maar liefst 90 levels met hier en daar een vak dat dubbele punten oplevert en steeds andere basisvormen, maar je kan ook tegen een medespeler aantreden en de iPhone of iPad doorgeven. Tower Zoo download je als een demo. Je betaalt eenmalig 89 cent om de rest van het spel in de app te ontgrendelen en voor dat geld krijg je een aanstekelijke combinatie van puzzelen en een gezelschapsspel. Een prima prijs.
Downloaden: Tower Zoo (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Tapathon: nieuw Nederlands spelletje

GU WO Tapathon iPhone zoeken combinatiesAltijd leuk, een Nederlands spelletje aan een test onderwerpen. Ditmaal is de beurt aan Tapathon, een nieuw vergelijkspel van Michel van Meijer. In het spel zoek je twee gelijke vormen in een druk veld op en die tik je weg, waarna twee andere vormen terugkomen. Zo combineer je alsmaar door, net zolang totdat je alle gelijke vormen hebt weggespeeld. Dat principe is best pakkend, maar zet de slider in het hoofdmenu wel omhoog. Hoe hoger de slider staat, hoe minder vormen je hoeft weg te spelen namelijk. Hoe lager, hoe meer dus en zo kan je sessies voorgeschoteld krijgen waarin je wel 500 paar moet wegwerken. Dat zijn geen grapjes meer: daar kan je serieus lang mee bezig zijn. Zeker omdat de vormen vrij complex en druk zijn, zal je zo nu en dan flink staren om een combinatie te zien. Als de slider hoog staat, kan je een recordpoging op snelheid doen in een schappelijke tussendoortijd. Dan kan het nog eens in vier minuten wachtend op de trein, bijvoorbeeld. Helaas vergeet Tapathon je te motiveren highscores te verbreken. Je voert nergens je naam in voor een highscore om het tegen fysieke vrienden te spelen, en een online klassement via vrienden die ook Game Center hebben, is ook niet van de partij. Een highscorespelletje zonder manier om highscores te vergelijken… tja. Tapathon mag dan verslavend in principe zijn, zo voelt het spel spelen al snel als nutteloos.
Downloaden: Tapathon [5] (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Shibashiba

GU WO Shibashiba iPad iPhoneDrie honden. Op een rij. Wie hoort er niet bij? Of nee, dat was een ander concept. In Shibashiba speel je met drie honden op een rij, die er trouwens als vossen uitzien. De zwarte kan versnellen, de witte kan glijden en de bruine heeft een beste sprong in huis. Jouw taak is de juiste vos hond vooraan te laten lopen op het moment dat het erop aankomt, zodat de twee andere vossen honden volgen. Met drie kleurknoppen links onderin beeld schakel je tussen de beestjes, met de actieknop rechts voer je hun acties uit. Zeker in het begin zal je moeten wennen aan het multitasken, want Shibashiba heeft best een hoge drempel om in te stappen met het combineren van twee acties elke keer. Dat weet ontwikkelaar Typeoneerror Studios gelukkig donders goed. Je krijgt geen honderdtal levels voorgeschoteld, maar een behapbaar aantal van veertig stuks. Het spul schuwt daarbij geen veranderingen in de omgeving en op het scherm waarop je levels kiest, heb je ook echt het gevoel dat je voortgang boekt. Shibashiba is simpel in concept, gewennig qua uitvoering en best leuk om je even op te storten.
Downloaden: Shibashiba (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.