Tetra kopieert Letterpress met combinatie van bekende spelletjes

Tetra is een nieuwe game van Charles Etzer, geïnspireerd op de stijl van Letterpress. Tetra voor iPhone combineert 'Vier op een rij' met 'Boter, kaas en eieren'.

tetra-letterpress-kloonEen eerste blik op de nieuwe game Tetra maakt duidelijk: dit is een rip-off van Letterpress. Dezelfde blauw/rood kleurencombinatie, hetzelfde lettertype en bovenin het scherm dezelfde ronde profielfoto’s. Schaamteloos! De speelwijze is wel iets anders: het lijkt op boter-kaas-en-eieren met plussen en rondjes, maar het lijkt ook op vier-op-een-rij. En bovendien zitten er schaak- en pokerachtige elementen in, waarbij je je tegenstander dwingt om een bepaald stuk te spelen. Tetra speel je met twee kleuren, bijvoorbeeld rood en blauw, rood en groen of een van de andere kleurthema’s (net als in Letterpress). Je kunt winnen door bijvoorbeeld een blauwe rij te maken, bestaande uit grote en kleine blauwe plusjes en cirkels die van binnen open of gesloten zijn. Je kunt eigenschappen combineren.


Wat Tetra ingewikkeld maakt is dat je rekening moet houden met al die eigenschappen. Tetra is een asynchroon spel, wat inhoudt dat je met z’n tweeën speelt, maar zelf bepaalt wanneer je tijd en zin hebt om te spelen. Om beurten schuif je een plus- of cirkelsteen in het speelveld. Je speelt tegen vrienden via Game Center maar kunt ook met een wildvreemde gekoppeld worden en meerdere spelletjes tegelijk spelen. Push notificaties waarschuwen wanneer het jouw beurt is.

Downloaden: Tetra (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2013, 13:30
Categorie Games
Onderwerp letterpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.