TomTom voor iPhone geüpdatet: nieuwe kaarten, Foursquare, navigeren naar personen

TomTom heeft haar iPhone en iPad-apps TomTom Benelux, TomTom Europa en TomTom West-Europa voorzien van updates die de applicaties nieuwe kaarten geven en nieuwe mogelijkheden om je bestemming te bereiken.

TomTom apps voor iPhone vernieuwd en verbeterdDe Nederlandse navigatiesoftware van TomTom heeft een grote update gekregen op de iPhone en iPad. TomTom Benelux, TomTom West-Europa en TomTom Europa zijn voorzien van vernieuwde kaarten met nieuwe wijzigingen op het wegennet. Daarnaast zijn de flitsers in Frankrijk vanwege nieuwe regelgeving onder handen genomen en kan je navigeren naar locaties die op Foursquare zijn aangemaakt. Ook kan je nu navigeren naar personen waarvan je het adres in je contactenlijst hebt staan, zonder nog langer gegevens met TomTom te delen.

Het zijn een paar van de vernieuwingen, waarvan de meest technische is dat je nu de audio-uit kan instellen in de applicatie. Met de nieuwe functie zorg je ervoor dat al het geluid op je iPhone wordt doorgestuurd naar de TomTom handsfree car kit, of andere apparaten die gebruikmaken van een Bluetooth A2DP-verbinding.

TomTom Europa screenshotVooral de mogelijkheden om een bestemming in te vullen, zijn vergroot. Je kan adressen van contactpersonen nog steeds in je adressenlijst opvragen in de app, maar TomTom belooft daarbij vanaf nu plechtig dat je die informatie niet deelt met TomTom zelf of anderen. Ook is het voortaan mogelijk om adressen in de app te plakken, die je bijvoorbeeld hebt gekopieerd vanuit de zoekopdracht in je browser of een e-mail. De Foursquare-ondersteuning is vooral handig voor plaatsen in de omgeving. Ook als je geen gebruiker van de locatiedienst bent, zie je bijvoorbeeld restaurants, hotels, winkels en Wi-Fi hotspots die in de buurt zijn. Als de weg naar de bestemming tijdens de rit niet bevalt, kan je voortaan het routetype wijzigen anders dan de standaardinstelling – zodat je alsnog voor de snelste of kortste route kan gaan.

De nieuwe regelgeving in Frankrijk maakt dat je geen flitsers meer mag weergeven op de kaart of anderzijds mag aanduiden middels een alarm. Dat heeft TomTom omzeild met een nieuwe methode die wel conform de wetgeving is. Abonnees van de flitsdienst in Frankrijk, krijgen een gratis update die de flitsers vervangt door gevarenzones waarin wordt aangegeven hoe hard je er mag rijden. Daarmee volgt TomTom het initiatief van de goedkope navigatie-app GPS Navigation 2 van Skobbler. Mocht je erom gevraagd worden, dan kan je een NF-certificaat in het infoscherm van de TomTom-app vinden, zodat je geen boete krijgt voor je navigatiesoftware. Aanvullend op de Franse flitsers, kan je vanuit de rijweergave nu vaste en mobiele flitsers melden.

Als laatste kan je de volgorde van de items in het hoofdmenu aanpassen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je adresboek meteen onder de optie ‘navigeer naar’ te schikken.

Downloaden:
TomTom Europa (€89,99)
TomTom West-Europa (€69,99)
TomTom Benelux (€59,99)

Met dank aan @Cardwizard voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 13:12
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen foursquare, Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.