BarBird iPhone-app toont interessante lokale horeca-tweets

BarBird is een app waarmee je tweets van restaurants kunt zien. De app toont bijvoorbeeld kortingen, happy hour en andere relevante info tijdens het uitgaan.

barbird iphoneBarBird is een iPhone-applicatie waarmee je Twitter-updates te zien krijgt van bijna 10.000 bars en restaurants in 50 steden wereldwijd. De app toont een Google Maps-kaartje van je omgeving, met daarbij de updates van de lokale horeca. Je kunt bijvoorbeeld filteren op updates die over vanavond gaan, kortingen, live-optredens, plaatsen waar geen entreegeld wordt gevraagd of details over happy hour: wanneer is het en wat valt er precies met korting te halen?

De app is ook interessant voor lokale bedrijven, die zo op een makkelijke manier in contact kunnen komen met klanten. Door kortingen te publiceren maken ze het voor het publiek aantrekkelijker om naar die bepaalde bar te gaan. Nu zit nog niet elke bar en elk restaurant op Twitter, maar wie er wel gebruik van wil maken kan nu alvast een voorsprong opbouwen. Het accent ligt momenteel nog erg op de VS: in de app zijn op dit moment 44 Amerikaanse steden en 6 wereldwijde steden (Vancouver en Toronto in Canada, London (UK) en Sydney, Melbourne en Brisbane in Australië) vertegenwoordigd. De ontwikkelaar was in staat om snel een enorme database op te bouwen van 10.000 uitgaansgeledenheden door gegevens van Twitter te gebruiken, bijvoorbeeld Twitter Lists die gebruikers hadden aangemaakt voor eigen gebruik.

Eigenaren van een horecagelegenheid krijgen toegang tot statistieken. BarBird verdient geld met advertenties.

Downloaden: BarBird (gratis)

Een voorbeeld voor de Amerikaanse stad San Diego zie je op deze pagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2011, 12:14
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.