Rabo Bankieren overgestapt op Euro-betalingen in iPhone-app

Rabo Bankieren voor iPhone en iPad maakt nu gebruik van Eurobetalingen via IBAN-nummers (SEPA), en laat je ook IBAN-acceptgiro's inscannen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rabo Bankieren iPhone iPad 3.3De mobiele betalingsapp van de Rabobank is overgestapt naar Eurobetaling. Rabo Bankieren voor de iPhone en iPad behandelt binnenlandse en buitenlandse transacties nu hetzelfde. Dat heeft alles te maken met de overstap op IBAN-rekeningnummers die in 2014 wordt ingevoerd. Rekeningnummers langer dan acht cijfers, worden in de applicatie automatisch omgezet naar IBAN-nummers. De app is ook voorbereid voor de IBAN-acceptgiro die vanaf 1 juli verkrijgbaar is. Met de iPhone-camera kan je nu zowel oude acceptgiro’s als de nieuwe IBAN-acceptgiro’s scannen.

In de een na laatste update van de Rabobank-app werden rekeningnummers al weergegeven als IBAN-nummer. Nu wordt ook de daad bij het woord gevoegd: transacties worden nu uitgevoerd als Eurobetaling. Dat betekent dat je naar Europese landen kan overmaken voor dezelfde kosten als in het binnenland. Het betekent ook dat je niet langer te maken hebt met wisselkoersen bij de transactie.

Downloaden: Rabo Bankieren (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 17:43
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen mobiel betalen, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.