Angry Birds-opvolger Bad Piggies uitgekomen op iPhone

Bad Piggies is de opvolger van Angry Birds op de iPhone en iPod touch. Het spel laat je elk level een voertuig samenstellen uit onderdelen waarmee je drie sterren moet halen op het parcours dat erop volgt.

Bad Piggies header iPhone iPod touchDe ongekend succesvolle en langlopende mobiele gamereeks Angry Birds heeft zonet een totaal nieuwe opvolger gekregen van ontwikkelaar Rovio Mobile. Bad Piggies speelt zich nog steeds af in de wereld van Angry Birds en opnieuw spelen groene varkens en stellages er een levensgrote rol in, maar toch het spel voor de iPhone en iPod touch een totaal andere game. In Bad Piggies bouw je elk level een voertuig waarmee je de maximale score van drie sterren probeert te halen.

Bad Piggies vliegmachineJe krijgt elk level een pakket aan bouwonderdelen waarmee je dat voertuig in elkaar zet. Dat zijn bijvoorbeeld vakjes om het varken in te vervoeren, wielen zodat het gevaarte vooruit rijdt, een ‘tuffer’ waarmee je de vaart kan doseren en ballonnen waarmee je het voertuig in de lucht krijgt. De onderdelen die je in het voertuig zet, bepalen de knoppen in beeld als je eenmaal onderweg bent naar de finish. Zet een propeller achterop je kist, en je drukt een knop om gas te geven. Ballonnen op het dak? Met een knop laat je ze een voor een barsten om te zakken. Als je voertuig waardeloos blijkt, kan je met de terug-knop links in beeld meteen een nieuwe poging wagen. Daar komt geen laadtijd aan te pas en dat houdt de vaart er goed in.

https://www.youtube.com/watch?v=0aBivBq8avw

Bad Piggies geel gevaarteRovio Mobiles aankoop van de studio achter Casey’s Contraptions, later onder Rovio heruitgebracht als Amazing Alex, wordt ineens verklaard als je Bad Piggies speelt. Ook in dat spel heb je een bouwpakket in een cartoonstijl, waarin de elementen zich toch precies zo gedragen als je verwacht. Dat is ook in Bad Piggies het geval. Heb je een veerpoot onder je bouwwerk staan met het zwaartepunt van je voertuig erop leunend, dan gaat het misschien nog goed als je rechtdoor rijdt of een heuvel op – maar de eerste de beste sprong is genoeg om de constructie te laten klappen.

Bad Piggies biedt 60 levels met 30 puzzels die je kan vrijspelen door drie sterren per level te halen. In al die standaardlevels is het bouwpakket aan onderdelen voorbepaald en is het spel behoorlijk omlijnd. In de vier Sandbox-levels kan je echter net zo’n groot gevaarte maken als je zelf wilt. De bedoeling is dat je alle twintig sterren onderweg bereikt, en daar bewijst Bad Piggies zich echt als een leuke combinatie tussen een bouwpakket en een spel. Op zowel de normale levels als de Sandbox-modus zijn er zat mogelijkheden voor Rovio om net zoveel uitbreidingen te brengen als de Angry Birds-games. We vermoeden dat het kleurenpalet van het spel daarom bijna ietwat monotoon groen-geel is gehouden: zo is er lekker veel ruimte voor allerlei thema’s.

Bad Piggies loopingWas het in Angry Birds nooit echt duidelijk wanneer je nou bleef steken op twee sterren en wanneer je de derde ontving omdat je iéts meer puinhoop had aangericht, daar is Bad Piggies helder in zijn doelstellingen. Je krijgt één ster voor het veilig overbrengen van je varken naar de finish, één voor het onderweg meepakken van een lastig bereikbare tweede ster en een derde voor een straffe tijdslimiet waarin je dat bereikt. De weg naar het hele spel uitspelen met drie sterren, lijkt een lange: eerst moet je het ideale voertuig in elkaar zetten en daarna moet die ook nog met enig talent door een parcours geloosd worden.

Bad Piggies ziet eruit als een echte Angry Birds-game en dat wordt versterk door het beeld van een tevreden varken als je een level uitspeelt. Als je ook maar één keer Angry Birds hebt gespeeld, weet je hoe knap het is dat de sfeer zo gelijkend is overgezet naar een totaal nieuw spelconcept. Een concept dat fris en lekker anders aanvoelt, en een aanstekelijke basis vormt voor de vermoedelijk vele uitbreidingen en vervolgen die eraan zitten te komen.

Downloaden: Bad Piggies (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2012, 9:59
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, bad piggies, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.