AudioVroom voor iPhone: punten verdienen om muziek te ontdekken

AudioVroom is een nieuwe gratis app waarmee je je muzieksmaak kunt uitwisselen met anderen. Je kunt ook zien welke muziek DJ's in de buurt beluisteren en in de toekomst zelfs een crowdsourced afspeellijst maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

audiovroomEen nieuwe iPhone-app combineert het spelen van een spelletje met het ontdekken van muziek. AudioVroom is ontstaan tijdens Music Hack Day en is een app die wordt aangestuurd door het muziekplatform The Echo Nest. Voor het aanbieden van muzieknummers werd samengewerkt met 7digital, waarbij je ook interactief naar radiostations kunt luisteren. Medeoprichter Marcos Lara legt uit: “Onze inspiratie kwam uit de wens om muziek met elkaar te delen, maar door copyrightkwesties en de beperkingen van bestandsdeling, kwamen we twee jaar geleden op een ander idee: om muziek te streamen volgens een abonnementenmodel. Het uitwisselen van voorkeuren is volkomen legaal.” Na het installeren van de app inspecteert deze je iTunes-bibliotheek, om alvast een indruk te krijgen van je smaak.

Vervolgens kun je zoeken naar een artiest en een radiostation maken op basis van soortgelijke bands. Hoor je iets wat je niet bevalt, dan kun je skippen naar het volgende nummer, maar dat mag maar zes keer per uur. Een waardering geven doe je aan de hand van de tags ‘love’, ‘wtf?’ en ‘fail’. Alles wat je met ‘love’ hebt gewaardeerd wordt toegevoegd aan een lijst, zodat je later nog eens kunt luisteren. Hoe meer muziek je luistert, hoe meer punten je verdient en hoe meer muziek je mag beluisteren. Je begint met 1.000 punten, die je ook kunt uitbreiden door punten te kopen. Wil je van alle gezeur af zijn, dan kun je voor $40 per jaar een abonnement kopen om onbeperkt te kunnen luisteren. De app ondersteunt ook Bump om muziekaanbevelingen met vrienden uit te wisselen.

In de app kun je ook zoeken naar nabije DJ’s om te zien waar zijn naar luisteren. Je kunt hun playlists bekijken en je eigen nummers toevoegen. Het nieuwste project is DJ Mode, waarbij een radiostation gemaakt wordt op basis van de voorkeuren van alle mensen in een ruimte. Ze moeten dan wel allemaal AudioVroom geïnstalleerd hebben. Een soort crowdsourced afspeellijst dus. Eén minpuntje: de app bevindt zich nog niet in de Nederlandse App Store, dus je moet overschakelen naar je Amerikaanse iTunes-account om deze app te kunnen proberen.

Downloaden: AudioVroom (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2011, 12:17
Categorie Muziek
Onderwerpen audio, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.