Audiobooks HQ: ruim 5.000 luisterboeken op iPhone

Audiobooks HQ is een grote verzameling luisterboeken op de iPhone die je kan downloaden voor offline gebruik. De app zit uitstekend in elkaar.

Audiobooks HQ iPhone luisterboekenMeer dan 5.000 boeken die je kan downloaden om waar dan ook voorgelezen te krijgen. De nieuwe iPhone-app Audiobooks HQ excuseert zich alvast dat alle boeken zijn ingesproken voor vrijwilligers en dat de kwaliteit niet altijd even goed is. Maar daarom zijn er uitgebreide zoekmogelijkheden en maakt de redactie zelf een selectie aanbevelingen. De prijs van de in het Nederlands uitgevoerde app is ongekend zacht: je haalt de applicatie met download- en onbeperkte luistermogelijkheid binnen voor 1,79 euro.

Audiobooks HQ afspelen cover zienEr zijn natuurlijk vooral Engelstalige luisterboeken die je kan beluisteren en downloaden, waarvan een groot gedeelte afkomstig is van inmiddels vrij toegankelijke archieven met boeken die je ook gratis in andere applicaties treft – zoals bijvoorbeeld de originele Sherlock Holmes-serie. Er zijn twee catalogi waar vanuit je de boeken kan downloaden: Globe Radio Repertory en LibriVox. De eerste heeft vier hoge kwaliteit-opnames, de tweede is de grote database voor de vele andere verhalen. Je kan er zoeken op allerlei manieren in de volledig Nederlands vertaalde app: populaire verhalen, categorieën, recente toevoegingen, per voorlezer, duur, talen, boeken en auteurs. Een zoekfunctie maakt het af.

De mogelijkheid om te zoeken binnen categorieën is ook indrukwekkend. Stel Nederlands als taal in en je krijgt een droge lijst, maar met een knop rechtsboven kan je daarin ook weer selecteren op populariteit en de duur van een verhaal. Je kan zelf extra filters instellen en toevoegen.

Geen van de verhalen in de applicatie kost geld. Je betaalt eenmalig voor de applicatie en daarmee houden de kosten op. Bij elk verhaal zie je een aankondiging, de voorlezer, de duur van het verhaal, de grootte in MB, genres, tags en gerelateerde audioboeken. Eenmaal gedownload, wordt het boek in het hoofdscherm van de app geplaatst en zie je een speler in beeld als de bekende muziekspeler die al op de iPhone staat. Met knoppen ga je naar het volgende of vorige hoofdstuk, pauzeer je en ga je 30 seconden terug of vooruit. Tik op de verhaalcover en je ziet de verschillende tracks (hoofdstukken), je eigen neergelegde bladwijzers en de Sleep-knop. Daarmee kan je je een ingestelde tijd in slaap laten vertellen.

Misschien is de grijze uitstraling iets te zakelijk voor iets als een audioboek, maar de applicatie ziet er strak uit en zit ook goed in elkaar. Het is een eitje je weg te vinden naar de audiobooks, die op je iPhone te zetten en af te spelen. Dat de applicatie geheel Nederlandstalig is, een aardig aanbod Nederlandstalige verhalen heeft en geen extra geld in rekening brengt voor welk verhaal dan ook, maken Audiobooks HQ de moeite waard.

Downloaden: Audiobooks HQ (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 14:05
Categorie Boeken
Onderwerpen audioboek, boeken, luisterboek, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.