Evernote Business vandaag gestart

Evernote Business is vandaag gestart. De zakelijke variant op Evernote wil het samenwerken binnen bedrijven makkelijker maken.

evernote business badgeEvernote is vandaag begonnen met een zakelijke dienst, Evernote Business. Doel hiervan is om Evernote ook in het bedrijfsleven populair te maken. Volgens de makers gebruikt tweederde van de gebruikers Evernote om productiever op kantoor te zijn. Maar tot nu toe richtte Evernote zich eigenlijk uitsluitend op eenlingen, niet op werkgroepen. Dat verandert met Evernote Business, waarmee het makkelijker moet worden om kennis binnen een organisatie uit te wisselen. Inhoudelijk is het dezelfde Evernote, maar met extra functies om in kleine en middelgrote bedrijven beter te kunnen samenwerken.

Het biedt voor Evernote ook nieuwe mogelijkheden om geld te vragen voor de dienst. Helaas staat Nederland niet in het lijstje met landen waar Evernote Business vandaag van start gaat. Vanuit de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Japan en Verenigd Koninkrijk kun je wel een zakelijk contract afsluiten. Om een indruk te krijgen van de prijs: in de VS betaal je 10 dollar per gebruiker per maand. In andere regio’s zal de prijs variëren, ook afhankelijk van de lokale valuta.

Er zijn speciale zakelijke versies van Evernote voor Mac en Windows uitgebracht. Je kunt zakelijke notebooks aanmaken en met collega’s delen, maar er zijn ook nog steeds persoonlijke notebooks. Daarnaast is er een ‘Business Library’, een soort verzamelbak met informatie over je bedrijf. Evernote is al vanaf het begin als iPhone-app te krijgen, maar is nog niet aangepast voor deze nieuwe zakelijke functies. Je kunt het gebruiken als opslagdienst voor allerlei digitale knipsels, ideeën en ontdekkingen, maar er zijn ook mensen die er een ingewikkeld productiviteitshulpmiddel van hebben gemaakt. Wie meer wil dan de standaardfunctionaliteit betaalt zo’n €40 tot €45 per jaar voor Evernote Premium.

Meer info: Evernote-aankondiging

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 15:26
Categorie Productiviteit
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.