ArtWorker: makkelijk artwork-bestanden bewerken

ArtWorker is een eenvoudige maar zeer handige OS X tool speciaal gemaakt voor het bewerken van artworkfiles zoals die te vinden zijn op de iPhone voor bijvoorbeeld het keyboard. Tevens biedt ArtWorker de makers van repositories twee handige tijdbesparende opties.

ArtWorkerArtWorker is een eenvoudige maar zeer handige OS X tool speciaal gemaakt voor het bewerken van artworkfiles zoals die te vinden zijn op de iPhone voor bijvoorbeeld het keyboard. Tevens biedt ArtWorker de makers van repositories twee handige tijdbesparende opties.

De applicatie werkt door ‘droppen’ van files op het icoon van ArtWorker hierdoor wordt automatisch de actie uitgevoerd die behoren tot het filetype.

Uitpakken en inpakken van artwork bestanden

Door een artworkfile (bijvoorbeeld “Keyboard.artwork”) op het ArtWorker-icoon te slepen, worden de bestanden in de artworkfile automatisch uitgepakt in een ‘pngs’-folder en weggeschreven. Je kan hierna met een editor de individuele png-bestanden bewerken. Wanneer je klaar bent met het aanpassingen kan je de aangemaakte ‘pngs’-folder weer terug op icoon slepen waardoor er opnieuw een artworkfile van wordt gemaakt.

Om de artworkfiles uit te pakken gebruikt ArtWorker de iPhoneShop-utility die in de zelfde folder als ArtWorker moet worden geplaatst.

MD5 checksum en Unix timestamp genereren

Door een zip-file naar het ArtWork-icoon te slepen, wordt van de file automatisch een MD5 checksum berekend en gekopieerd naar het clipboard. Deze checksum is hierna eenvoudig in een repostory source te plakken. Een dubbelklik op het icoon laat de huidige tijd en datum in UNIX-formaat zien en kopieert deze naar het clipboard.

ArtWorker is gemaakt door Reinhold Penner (AlohaSoft)

Downloads
ArtWorker – http://homepage.mac.com/reinholdpenner/alohasoft/ArtWorker.zip
iPhoneshop – http://code.google.com/p/iphoneshop/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.