iPhone-applicaties: Made in Japan

Masayuki Akamatsu is producent van audio-visuele kunstwerken. Hij beschouwt de iPhone als een 'handheld art device' en is daardoor fanatiek aan het programmeren geslagen om mooie native applicaties te maken.

Masayuki AkamatsuMasayuki Akamatsu, geboren in Hyogo (Japan, 1961) studeerde psychologie aan de Universiteit van Kobe en begon voor zijn afstuderen met het produceren van audio-visuele kunstwerken op de computer. Momenteel is hij professor aan IAMAS (International Academy of Media Arts and Sciences) en heeft daarnaast een Ph.D (Kunst) op de Kyoto City University of Arts.
Masayuki beschouwt de iPhone als een ‘handheld art device’ en de iPhone heeft hem geïnspireerd om fanatiek te programmeren om mooie native applicaties te maken.

Enkele van zijn applicaties, zoals Pericam, zijn al bekend bij het grote iPhone-publiek. Zijn website verbergt echter nog een groot aantal mooie, handige en natuurlijk ook nutteloze software. Het is duidelijk te zien dat de applicaties zijn ontworpen door een mediakunstenaar. Een bezoekje aan de website van Masayuki is dan ook zeer zeker de moeite waard.

Op dit moment ligt de ontwikkeling van nieuwe applicaties zo goed als stil, omdat Masayuki zoals veel andere ontwikkelaars druk bezig is om de officiële SDK onder de knie te krijgen.

Enkele door Masayuki geschreven applicaties:

LEDbanner   Mirroscope   Picomemo

LEDBanner

Een LED-matrix display waarbij je een bericht over je iPhone-beeldscherm kan laten scrollen.

Mirroscope

Realtime spiegeleffecten maken met je iPhone-camera.

PicoMemo

Een kleine notitie die je op het SpringBoard kunt plaatsen.

Shaver

Een replica van Masayuki’s scheermachine: een simulator met geluid en vibratie.

T4Two

Een simpel ping-pong spel voor twee spelers.

Voor een compleet overzicht van de door Masayuki geschreven applicaties kun je terecht op: http://www.iamas.ac.jp/~aka/iphone/

De applicaties kunnen worden geinstalleerd via de repository: http://akamatsu.org/repo.xml

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 14:25
Categorie Diensten
Onderwerpen applicaties, installer, repository, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.