Articles 2.0 voor iPhone: artikelen doorzoeken en later lezen

Articles 2.0 voor iPhone heeft een zoekfunctie gekregen en biedt de mogelijkheid om artikelen later te lezen.

articles iphoneArticles is een applicatie waarmee je Wikipedia op de iPhone kunt lezen. De applicatie wordt gemaakt door Sophiestication Software en won al eens de Apple Design Award. Nu is er een update naar versie 2.0 beschikbaar, met nieuwe functies en belangrijke bugfixes. Articles biedt nu de mogelijkheid om specifieke woorden binnen een artikel te zoeken. Dit doe je via het zoekicoontje, linksboven in de zoekbalk. Je kunt ook je vinger gedrukt houden op een woord waar je meer over wilt weten, waarna je alle plaatsen waar dat specifieke woord voorkomt in de tekst, te zien krijgt.

Je kunt nu ook artikelen markeren en opslaan om later te lezen. dit doe je door enkele seconden op een link te drukken en uit het menu dat verschijnt de optie ‘Read Later’ te kiezen. Daarna is het artikel offline beschikbaar in je lijst met Read Later/Lees Later-artikelen. Dit werkt overigens niet via Read It Later, de bekende dienst waarmee je artikelen later nog eens terug kunt lezen.

wikipedia articles

De lijst mer vernieuwingen is nogal lang; in de omschrijving in de App Store staan meer dan 20 punten waarop de app is verbeterd. Een paar halen we daar nog uit, zoals de mogelijkheid om artikelen te printen via AirPrint, zowel de teksten als de afbeeldingen. De weergave van tabellen is verbeterd en het is gemakkelijker geworden om de lettergrootte te wijzigen. Al met al een flinke update voor deze app, die €0,79 kost.

Downloaden: Articles (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2011, 16:07
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen articles, wikipedia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.