Bibliotheek: iPhone-applicatie voor Brabantse bibliotheken

De Bibliotheek is een nieuwe iPhone-applicatie waarmee Brabantse leden van de openbare bibliotheek boeken kunnen reserveren, geleende items kunnen inzien en meer.

bibliotheekBrabanders die lid zijn van de plaatselijke openbare bibliotheek kunnen de nieuwe applicatie De Bibliotheek installeren. Deze app geeft toegang tot de catalogus van je bibliotheek. Je kunt boeken meteen reserveren/verlengen en opzoeken welke items je in huis hebt. De datum waarop de boeken weer terug moeten zijn, vind je natuurlijk ook in de app. De applicatie laat via push berichten weten wanneer je items moet terugbrengen. Daarnaast zitten er een paar extra’s in, zoals de mogelijkheid om een verlanglijst aan te maken van titels die je in de toekomst nog wilt lenen.

De app biedt de mogelijkheid om het aanbod van de bibliotheek te doorzoeken op basis van titel, auteur of ISBN. Wil je persoonlijk contact met een medewerker, dan vind je in de app ook contactinformatie zoals e-mail en telefoonnummer. In de app moet je je eenmalig aanmelden, de plaats van je bibliotheek en de gewenste vestiging kiezen. Na het invullen van pasnummer en pincode zijn de gegevens zichtbaar.

De applicatie is ontwikkeld in opdracht van de Brabantse Netwerkbibliotheek en is gemaakt door ontwikkelaar Cubiss. Ben je boekenliefhebber, dan ben je wellicht ook geïnteresseerd in de apps Bieb (€1,59) en deboekensalon.nl (gratis). Er zijn een paar verschillen met de al wat langer verkrijgbare applicatie Bieb:

  • Bieb is betaald, De Bibliotheek is gratis.
  • Bieb heeft dekking voor een groot deel van Nederland, De Bibliotheek is alleen geschikt voor Noord-Brabant.
  • Bieb is niet in opdracht van de bibliotheken gemaakt, De Bibliotheek wel.

Beide applicaties bieden de mogelijkheid om te zoeken in de catalogus. Ze tonen beide welke materialen je in bezit hebt en geven een push notificatie wanneer je materialen moet terugbrengen.

Let op: ook al is het al een paar keer in het artikel genoemd: deze app werkt natuurlijk als je lid bent van een openbare bibliotheek in Noord-Brabant.

Downloaden: De Bibliotheek (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2011, 12:40
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen bibliotheek, boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.