iOS game-update: Triple Town Nederlands, League of Heroes en About Love, Hate and the Other Ones

Ex-Game van de Week Triple Town is voortaan uitgevoerd in het Nederlands en het is niet het enige leuke 2D-spel voor de iPhone en iPod touch vandaag: League of Heroes en About Love, Hate and the Other Ones zijn ook goed.

GU DI Love Hate and the Other Ons header iPhoneEen iOS game-update vol platte ervaringen vandaag. Als je kijkt naar de dimensies waarin de spellen zijn uitgevoerd dan. Ze bieden alledrie more than meets the eye. Het strategische match-3 spel Triple Town heeft een grote update gekregen en League of Heroes is een smakelijk cartoon-hakspel met een dag- en nachtritme gebaseerd op jouw omgeving. About Love, Hate and the Other Ones is tenslotte een verrassende hersenkraker.

Triple Town: meer modi en Nederlandstalig

GU DI Triple Town Nederlands iPhone iPod touchDe ex-Game van de Week en het inventieve match-3 spelletje Triple Town heeft een update gekregen die ervoor zorgt dat het spel vanaf nu in het Nederlands is te spelen. De bedoeling is hetzelfde: zet drie dezelfde objecten neer bij elkaar en ze worden samen een groter, waardevoller object. Zo bouw je een dorp met huizen, bomen en bossages. En kerkhoven, van beren die rondspringen en in de weg zitten. Je bent af zodra je geen nieuwe objecten (of beren) meer kan plaatsen. De Nederlandse taal is een van de vele vernieuwingen aan de laatste update, die spelers ook overlaadt met nieuwe spelmogelijkheden. Zo zien we het – een half jaar na de uitgave – graag. Zo is er een nieuwe kaart losgekomen voor het neerzetten van een highscore: de oefenkaart. Die is groter dan normale kaarten en er komen alleen normale beren in voor, dus geen lastige teleporteerberen. Een andere vernieuwing is dat je meer potjes tegelijkertijd kan doen, dus verschillende speltypes op hetzelfde moment kan hebben openstaan. Een van die potjes zou het nieuwe speltype Voorstad kunnen behelzen. In de nieuwe modus kan je enorme scores halen door ‘bonusvermenigvuldigers’ in een tijdslimiet van twee minuten. Hee, het is Triple Town Blitz! En dat niet alleen: hij is ook te spelen voor de personen die in-app nog niet de oneindige beurten hebben gekocht. Je hebt dan wel reclame in beeld. Anders niet. Euh, nog iets? Oh ja: het spel is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5. Maakt die reclamebalk meteen ook minder uit. Pak aan, beren!
Downloaden: Triple Town (gratis, universele app)

About Love, Hate and the Other Ones

GU DI Love Hate and the Other Ones iPhone screenshotPersoonlijk kunnen we er niet meer naar kijken: series, tekenfilms of zelfs reclames die het concept van het engeltje op de ene schouder en het duiveltje op de andere, uitmelken. Maar About Love, Hate and the Other Ones bouwt er gewoon zonder zorgen een heel spelconcept omheen. Gelukkig wel met een iets geïnspireerder uiterlijk dan je misschien zou verwachten. Je speelt met twee zwarte zandzakjes, waarvan de ene kant het kwaad aanstuurt en de andere het goede. Heel letterlijk. Door flitsjes en hartjes te versturen van de twee bronnen naar de andere zandzakjes – the other ones, krijg je ze in beweging en zo overwin je de maar liefst vijftig puzzels die het spel biedt. In het begin betekent dat vooral dat je torens maakt van de zakjes om zo de eindknop te bereiken, maar gaandeweg worden vijf soorten zakjes geïntroduceerd met verschillende krachten die je moet benutten – en dan begint het hersengekraak pas echt. Wat dacht je van telefoonhokje-zandzakjes waarmee je andere zakjes overneemt? Het grootste probleem is dat Love, Hate and the Other Ones een beetje stijf beweegt, waardoor het stilstaand nog mooier oogt dan geanimeerd.
Downloaden: Love, Hate and the Other Ones (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: League of Heroes

GU DI League of Heroes iPhone iPod touch iPadHet worden donkere tijden in League of Heroes, zo met de gure herfst en de winter voor de deur. League of Heroes is een gratis te downloaden hakspel met wel een erg leuke gimmick aan boord. Het spel wil graag je locatie weten, zodat het je daarna natuurgetrouwe weersomstandigheden en een dag- en nachtritme voor kan schotelen. Heus! Als het buiten regent, regent het in League of Heroes ook. En speel je het spel om elf uur ‘s avonds, reken dan maar dat je in het donker je zwaard trekt om de oneindige tegenstanders te lijf te gaan. En niet zomaar, maar in een heerlijk vette cartoonsaus waarin het spel gegoten is. Dat kan je wel overlaten aan de ontwikkelaars van het verrassend leuke dual-stick schietspelletje Monster Shooter – en hetzelfde geldt voor de gameplay. Erop los wandelen door kleurrijke fantasie-omgevingen en groene schepsels hakken is een simplistische maar voldoeninggevende bezigheid. De muntjes die uit de tegenstanders’ lijken stuiteren, vormen daarbij natuurlijk de basis om verder te komen in het spel. Als je weet dat het gratis is te downloaden, weet je ook hoe je eenvoudig je muntvoorraad wat kan ophogen voor later in het spel…
Downloaden: League of Heroes (gratis, universele app)

De koopjeshoek

De leukste iPhone- en iPod touch-aanbiedingen zijn vandaag:

  • LostStar Tactics (turn-based strategie, gratis, was €0,79)
  • Zen Wars (strategisch verdedigingsspel, gratis, was €0,79)
  • Random Heroes (platformer met schietknop, gratis, was €0,79)
  • Attack by Turns (online Risk, gratis, was €2,39)
  • War7 (woordspel, gratis, was €0,79)
  • Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 18:08
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.