‘Apple betaalde fors voor Plants vs Zombies 2’, Apple ontkent [update]

Apple betaalde Electronic Arts "bakken aan geld" om Plants vs Zombies 2 voor Android uit te stellen, aldus EA-topman Frank Gibeau.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Plants vs Zombies 2 zonSpelcomputermakers maken al jaren afspraken met ontwikkelaars om games exclusief op hun platformen te krijgen, een strategie die Apple nu ook voor de App Store lijkt te hanteren. Electronic Arts-topman Frank Gibeau vertelde tijdens een interne vergadering dat Apple flink heeft betaald om de Android-versie van Plants vs Zombies 2 uit te stellen, zodat de game in eerste instantie exclusief voor iOS zou zijn. Gamesite Giant Bomb kwam de uitspraak op het spoor en wist bij meerdere bronnen te bevestigen dat Gibeau dit inderdaad heeft gezegd. Volgens Apple is er echter nooit zo’n overeenkomst gemaakt.

Gibeau stelde het volgende tijdens de interne bespreking:

Apple gave us a truckload of money to delay the Android version [of Plants vs Zombies 2].

UPDATE: Een woordvoerder van EA heeft tegenover Touch Arcade verklaard dat de uitspraak uit zijn verband is getrokken, en dat er geen sprake is van een relatie tussen de twee bedrijven waarbij geld is neergelegd voor dergelijke deals.

Uiteindelijk was Plants vs Zombies ongeveer twee maanden alleen op iOS te spelen. Het spel verscheen op 15 augustus wereldwijd in de App Store, en geruchten wijzen er op dat de game in oktober voor Android verschijnt.

Volgens een woordvoerder van Apple is er echter geen geld uitgewisseld om Plants vs Zombies 2 exclusief voor iOS te maken. Het is daarom iets onduidelijker wat er exact is gebeurd, maar Giant Bomb kaart een mogelijkheid aan: Apple heeft wellicht een marketingdeal gesloten met EA, waardoor het bedrijf flink heeft bespaard op de promotie van het spel zonder dat er daadwerkelijke dollars werden uitbetaald.

Downloaden: Plants vs Zombies 2 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=3KMW-a0Gfo4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2013, 8:43
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, plants vs zombies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.