AppEvent-uitsmijters: iPhone-games Damian Filigree, Ball Game en Kubika vandaag gratis

Naast de serieuze games heeft AppEvent ook drie games in de aanbieding: Kubika, Damian Filigree en Ball Game.

damian filigreeAppEvent geeft nog één keer een reeks applicaties van Nederlandse en Belgische ontwikkelaars gratis weg. De serieuze apps hebben we al besproken en over de gratis iPad-applicatie Dribbbits kun je op iPadclub lezen. Nu is het tijd voor wat ontspanning: de games Damian Filigree, Ball Game en Kubika zijn tot middernacht ook gratis te krijgen.

Vandaag gratis: Damian Filigree: the Book of Thoth

Damian Filigree is een avonturenpuzzelspel waarin je hiërogliefen met hetzelfde symbool moet combineren. Dit doe je door de stenen van plaats te verwisselen. Ondertussen verzamel je spullen power-ups om valkuilen te vermijden. Tevens moet je proberen te ontsnappen aan de mummie, voordat je door hem wordt gepakt. Je speelt in deze game de rol van Damian Filigree, een grafrover en gelukszoeker. Je bent op expeditie om het legendarische boek van Thoth te stelen, dat volgens de legende bovennatuurlijke krachten geeft. Dit spel heeft achievements en leaderboards die je via Game Center en OpenFeint kunt raadplegen. Een uitgebreide uitleg van het spel vind je in de App Store. Deze game heeft 4,5 ster gekregen in de Nederlandse App Store op basis van slechts 6 waarderingen, dus dat zegt nog niet zoveel.

Downloaden: Damian Filigree (vandaag gratis, normaal €0,79)

Vandaag gratis: Ball Game

ballgame iphoneBall Game is een applicatie van ontwikkelaar Jeroen van Rijn. In de game zijn blauwe gezichten aanwezig, die de ballen graag willen opeten. Als speler moet jij ze helpen, door de ballen met je vinger naar de gezichten te ‘sturen’. Je mag de ballen zelf echter niet aanraken, want dan is de game over. De blauwe gezichten aanraken mag ook niet. Als je met twee vingers omhoog sleept verschijnen er twee verschillende power-ups, die je beide éénmaal per spelronde mag gebruiken en die dubbel zoveel punten opleveren. Jeroen is een 16-jarige ontwikkelaar, die Ball Game heeft ontwikkeld voor zijn profielwerkstuk op school. De achtergrond van de game en de kleur van de ballen zijn aanpasbaar, er is een koppeling met Game Center aanwezig en je kunt je score via Twitter wereldkundig maken. Ball Game heeft te weinig waareringen (6 stuks) om de huidige waardering van 5 sterren in de Nederlandse App Store betrouwbaar te maken.

Downloaden: Ball Game (vandaag gratis, normaal €0,79)

Vandaag gratis: Kubika

kubika iphoneKubika van PolderPowerrr is er eentje van met een beproefd concept: vallende blokjes zoals in Tetris, in combinatie met match-3 zoals in Bejeweled. Er zijn twee spelvarianten met twee moeilijkheidsgraden. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te behalen, door de blokken te verschuiven, te draaien en te combineren. Door simpele vingerbewegingen verplaats je de blokken. In Drag&Drop-modus kun je op je gemak het speelveld bekijken en naar mogelijkheden zoeken, terwijl in de spelmodus ‘It’s raining blocks’ de blokken vanzelf naar beneden komen vallen, zodat je minder tijd hebt. Kubika heeft nog onvoldoende waarderingen in de Nederlandse App Store gekregen.

Downloaden: Kubika (vandaag gratis, normaal €0,79)

Je hebt nog minstens tot middernacht om alle apps te downloaden. Het volledige overzicht vind je op AppEvent.

Let op: de gratis verkrijgbaarheid vanwege AppEvent geldt alleen op de publicatiedatum van het artikel. Het kan dus zijn dat het artikel na de publicatiedatum niet meer gratis is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2011, 21:16
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen appevent, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.