AppEvent kijkt terug op 800.000 iPhone-appdownloads

AppEvent is afgelopen, dus is het tijd om terug te kijken. Er is 800.000 keer een app gedownload, met meer pageviews en meer bezoekers dan voorgaande keren.

appevent terugblikDe afgelopen maand hebben we op iPhoneclub vrijwel dagelijks aandacht besteed aan AppEvent, de actie waarbij apps Nederlandse en Belgische ontwikkelaars een dag lang gratis werden weggegeven. Het is de derde keer dat AppEvent wordt georganiseerd en elke keer wordt er weer een nieuw record gebroken. Op de Nederlandse website van AppEvent kwamen 50.000 unieke bezoekers langs, die 600.000 pageviews veroorzaakten. Bij de vorige editie ging het nog om 325.000 pageviews. Zoals we gisteren al meldden zijn er twee applicaties die opvallend vaak zijn gedownload: Push Panic en Photo Factory, beide met rond de 150.000 downloads. In totaal werden alle apps in totaal zo’n 800.000 keer gedownload. Bij de iPad-apps deed Touch Rummy HD het erg goed met 27.693 downloads.

Het grotere succes zou kunnen liggen aan het ruimere aanbod van apps, de wedstrijden die gedurende de maand werden georganiseerd en ongetwijfeld ook het feit dat er gaandeweg steeds meer iPhone-gebruikers zijn. AppEvent gaat gelukkig door: over een paar maanden gaat de actie opnieuw van start.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2011, 11:01
Categorie Uncategorized
Onderwerpen appevent, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.