AppEvent: Bieb voor iPhone is gratis te downloaden

AppEvent brengt vandaag een nuttige app: Bieb laat zien welke boeken je nog in bezit hebt,

bieb iphoneIn het kader van AppEvent is vandaag de iPhone-applicatie Bieb (ons nieuwsartikel) gratis te downloaden. Met deze app krijg je nooit meer een boete in de bibliotheek. Je ontvangt een push notificatie wanneer je een geleend boek terug moet brengen en krijgt meteen te zien welk materiaal er nog in je huis rondslingert en welke boeken/cd’s/dvd’s/enzovoorts je moet verlengen. Via de app kun je ook zoeken in de catalogus van bibliotheken, zodat je meteen weet of bepaald materiaal aanwezig is.

bieb iphoneBieb is handig vanwege de meldingen, maar het kan ook zijn nut hebben om te kijken welk materiaal je al in bezit hebt. De functie waarbij je kunt zien of een boek al dan niet verlengd kan worden, is nog experimenteel. Je kunt in deze app meerdere bibliotheeklidmaatschappen tegelijk beheren en je kunt per bibliotheek precies zien welk materiaal is uitgeleend en wanneer de leenperiode vervalt. Bieb is niet geschikt voor alle bibliotheken, dus controleer even de lijst in de App Store voor je tot installatie overgaat.

De app is gemaakt door een zelfstandige ontwikkelaar, niet in opdracht van de bibliotheken. Voor de koppeling met je bibliotheeklidmaatschap en de push notificaties werkt ontwikkelaar Mauw Mobile samen met boekenliefde.nl.

Downloaden: Bieb (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2011, 14:16
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerp bibliotheek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.