Handoff stuurt info van desktop naar iPhone

Handoff is een online dienst waarbij je info vanaf je desktop kunt doorsturen naar je iPhone of ander iOS-apparaat.

handoff kaartjeMac-ontwikkelaars IdeaSwarm en iPhone-ontwikkelaars InfinitApps hebben samengewerkt aan een nieuwe online dienst: Handoff. Het gaat om een dienst waarbij je URL’s, Google-kaarten, telefoonnummers en sms-berichten naar je iOS-apparaten kunt sturen. Je maakt een gratis account aan, installeert een browserextensie en de iPhone-app. Daarna kun je vanaf je desktop allerlei informatie doorsturen.

Zie je een leuke website, of een kaartje van een route die je moet volgen, dan kun je die lokaal via Wi-Fi naar je toestel sturen. De app bewaart alle toegestuurde items maar toont alleen een lijstje van de laatste 25 stuks.

handoff websiteEen mogelijke toepassing is het sturen van een telefoonnummer: je ziet in je desktopbrowser een telefoonnummer staan en wilt die ook op de iPhone beschikbaar hebben. In plaats van het kopiëren en plakken naar een nieuwe contactpersoon in het adresboek stuur je de info via Handoff naar je iPhone. Het verschijnt meteen op je toestel en je hoeft niet op de volgende synchronisatie te wachten. Je markeert het nummer, geeft een klik met de rechtermuisknop en kiest ‘Handoff Selected Text’ om het via push door te sturen. Vervolgens kun je meteen gaan bellen of het nummer aan je adresboek toevoegen.

Handoff is geschikt voor Safari, Chrome, Firefox en Internet Explorer. Er zijn browserextensies voor Safari en Chrome; voor andere browser kun je een bookmarklet gebruiken.

Downloaden: Handoff (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2011, 20:11
Categorie Diensten
Onderwerp webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.