iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Appetite.io herkent iPhone-apps op je homescreen

Appetite.io is een online dienst waarmee je appicoontjes kunt herkennen.

appetite-appsAppetite.io is een redelijk originele online dienst, waarmee je apps kunt herkennen. Op de website van Appetite.io kun je een screenshot van je homescreen uploaden, waarna je te zien krijgt welke apps er in beeld zijn. Handig als je bijvoorbeeld een homescreen van Ashton Kutcher in handen hebt gekregen, maar een aantal icoontjes niet goed weet thuis te brengen. Na het maken en uploaden van een screenshot heeft Appetite.io een paar seconden nodig om de boel te analyseren. Je kunt ook via Safari op de iPhone een screenshot uploaden, maar dan heb je wel iOS 6.0 of hoger nodig.

Op de desktop zag het uploaden van mijn screenshot er zo uit:

appetite-io

appetite-iphoneIk had tijd genoeg om koffie te maken én op te drinken. De herkenning op de iPhone ging veel sneller. De app herkende de apps Cobook, Flickr, Google Maps en iTunes 12 Dagen goed, maar ging bij de tweede rij icoontjes de mist in. Ik heb de app YouTube Capture geïnstalleerd, Appetite dacht dat het de app Wireless Camera was. Toen ik het later nog eens probeerde op de desktop, dacht de dienst dat het IP Network Scanner Lite was. Na de eerste geslaagde appherkenningen ging het bergafwaarts: geen Cookoo maar Orderbird POS, geen PostNL maar ForFone (een app om gratis te bellen), geen Infomatic maar Parly 2, geen iFeestdagen maar iKnow Jamaican: Explicit. Alleen bij Whole Foods, Geomaster en NextDraft ging het goed, bij de rest klopte het van geen meter en leken zelfs de icoontjes niet op elkaar. Leuk dus om eens te proberen en erom te lachen, maar nog niet praktisch bruikbaar.

Wel knap is dat Appetite.io ook apps herkent waarvan het icoontje niet goed zichtbaar is, zoals bij het Flickr-icoontje waarbij ik de app nog aan het installeren ben.

Soms kan het druk zijn op de website en duurt het herkennen langer dan je wilt, of lijkt het helemaal niet te functioneren. Voordat je boos of teleurgesteld raakt: Appetite.io is nog in betafase, dus het werkt nog niet vlekkeloos. Je kunt je screenshot ook per mail sturen naar post@appetite.io en krijgt dan een mailtje terug met een link naar jouw analyse, die je vervolgens ook weer met anderen kunt delen.

Zelf proberen: Appetite.io

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2013, 14:59
Categorie Uncategorized
Onderwerpen homescreen, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.