Portraits van Steve McCurry: wereldberoemde portretten in iPad-app

Gek op portretten? Steve McCurry heeft bijna 200 portretten die hij in zijn carrière heeft gemaakt bij elkaar gezocht en in een app gestopt. Het bevat wereldberoemde foto’s, zoals de afbeelding hiernaast, waarbij je bijna automatisch roept: ‘National Geographic’. De foto van het Afghaanse meisje is hét uithangbord van het tijdschrift geworden. Maar McCurry maakte […]

portraits-steve-mccurryGek op portretten? Steve McCurry heeft bijna 200 portretten die hij in zijn carrière heeft gemaakt bij elkaar gezocht en in een app gestopt. Het bevat wereldberoemde foto’s, zoals de afbeelding hiernaast, waarbij je bijna automatisch roept: ‘National Geographic’. De foto van het Afghaanse meisje is hét uithangbord van het tijdschrift geworden. Maar McCurry maakte veel meer bijzondere portretten.

In de app zie je een collectie foto’s van mensen uit vijftig landen, waaronder een aantal minder bekende. Er zit een interactieve tijdlijn in en een kaart waarop je de locatie van de foto’s kunt terugvinden. McCurry is te zien in een twintig minuten durende video, waarin hij uitlegt hoe de app tot stand kwam. Voor het icoontje van de app heeft McCurry gelukkig weer eens een ander portret gekozen dan zijn alom bekende Afghaanse meisje. Ideaal voor leunstoelreizigers, zoals Jelle Brandt Corstius ze noemt: mensen die best willen rondkijken in een ‘moeilijk land’, maar dat het liefst doen vanuit het comfort van de luie stoel.

Downloaden: Portraits by Steve McCurry (€3,59, iPad, iOS 5.0+)

Bonus: in onderstaand filmpje legt Steve McCurry uit waarom hij steeds weer naar Afghanistan terugkeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2013, 12:18
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.