App Store: eReader en MobiPocket werken aan ebook-lezer voor iPhone

Er wordt hard gewerkt aan MobiPocket en eReader voor de iPhone en iPod touch. Met deze programma's zou je duizenden ebooks op de iPhone kunnen lezen, ook de nieuwste populaire titels.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

eReaderBoeken lezen op de iPhone is met de Books-applicatie uit Installer wel te doen, maar het toevoegen van nieuwe boeken is voor a-technische gebruikers niet zo makkelijk. Eigenlijk zou het handig zijn als er een echt goede ebook-applicatie beschikbaar zou komen, zoals die er al voor andere mobiele platformen zijn. Van Microsoft Reader hoeven we niet teveel verwachten: daar is al 5 jaar niets nieuws meer gebeurd. MobiPocket heeft na lang aandringen toch maar besloten om een MobiPocket Reader voor de iPhone te maken en nu maakt ook Fictionwise bekend dat ze twee Mac-ontwikkelaars aan het werk hebben gezet om eReader op de iPhone te laten werken.

Dat klinkt alsof boekliefhebbers nog wel even moeten wachten, maar het blijkt mee te vallen: rond 30 juni 2008 zou eReader voor de iPhone en iPod touch klaar moeten zijn. Tot dan toe kun je terecht bij Books of bij TextOnPhone (alleen te bekijken op de iPhone en iPod touch). Die laatste is wel geschikt voor onhandige lezers: er staan namelijk al 30.000 boeken in. Hieronder zie je een demo van TextOnPhone. Een voordeel van eReader en MobiPocket is dat je ook toegang krijgt tot de echt populaire, nieuwe titels – al zal je daar wel een kleine vergoeding voor moeten betalen.

Via: jkontherun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 9:20
Categorie Diensten
Onderwerpen boeken, ereader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.