iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 16-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 16 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: CalZones
Ontwikkelaar David Smith maakte eerder naam met apps als Pedometer++, Activity++, en Workouts++, allemaal gericht op bewegen en fitness. Nu heeft hij een nieuwe app gemaakt om een heel ander probleem op te lossen: tijdzones. De app biedt een aantal Apple Watch-complicaties en een widget, zodat je in een oogopslag ziet of het een geschikt moment is om te bellen. Niet alleen handig voor familie die over de aardbol verspreid woont, maar ook voor mensen die vaak voor hun werk moeten bellen.

CalZones widget

CalZones maakt dit een stuk makkelijker. De app is in feit een kalender die rekening houdt met verschillende tijdzones. Je geeft aan wanneer je de afspraak wilt doen en CalZones laat zien hoe laat het op andere plekken is. Je kunt ook een traditionele agenda-weergave bekijken en op de Apple Watch heb je een handige omrekentool voor tijdzones.

Just Selfie

Koningsdag komt eraan en met de nieuwe app Just Selfie kun je maffe foto’s van jezelf maken met oranje pruik op en rood-wit-blauwe vegen op je gezicht. De app wisselt per seizoen van filter, zodat er altijd wel iets te beleven valt. Op dit moment staat de app in het teken van Koningsdag 2019 en zijn alle filters hierop ingesteld. Het lijkt alsof je koning Willem-Alexander of prinses Maxima bent. Bij het maken van de foto lijkt alsof alles wat is opgerekt, maar zodra de foto klaar is ziet het er normaal uit.

Juice for Mac

Juice for Mac is een Bluetooth-manager voor je Mac. Apple’s eigen instellingen zijn namelijk vrij beperkt, dus ontwikkelaar Mike Choi zag zijn kansen om iets beters te maken. Juice is een Bluetooth-manager om het koppelen van je favoriete apparaten te regelen vanuit de Touch Bar en het Berichtencentrum. Het uiterlijk van de app is afgekeken van de Woning-app. Juice maakt het een stuk makkelijker om een bepaald apparaat te koppelen. Je tikt op de widget in de Touch Bar en het is gelukt.

Juice for Mac

Via de Vandaag-widgets kun je ook je apparaten beheren en de batterijstatus controleren. Voor het koppelen van je AirPods is er een hotkey. Met de rechtermuisknop zie je meer details, zodat je eventueel problemen kunt oplossen. Het is de eerste app van deze ontwikkelaar, dus helemaal perfect is het nog niet. Maar de ontwikkelaar is vastbesloten om er de komende tijd verbeteringen in aan te brengen. Andere opties om Bluetooth op je MacBook te regelen zijn ToothFairy and AirBuddy.

Juice for macOS is voor een paar dollar te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Unshaky

Unshaky is een oplossing voor een probleem dat er eigenlijk niet zou moeten zijn: brakke MacBook-toetsenborden. Apple’s derde generatie vlindertoetsenbord zou alle eerdere problemen moeten oplossen, maar toch kan het gebeuren dat er vuil onder een toets komt. De toets werkt dan niet meer goed. De Unshaky-app voor Mac probeert dat op te lossen. Deze houdt in de gaten of er binnen een paar milliseconden tweemaal op een toets wordt gedrukt. Unshaky is te vinden in de menubalk en werkt op de achtergrond. Het werkt eigenlijk best goed, al zou het natuurlijk beter zijn als Apple het probleem met de toetsenborden voorgoed oplost. Het komt daardoor nauwelijks nog voor dat je tweemaal een E of R tikt.

Unshaky is gemaakt door Xinhong Sam Liu, een 25-jarige student uit Vancouver. De app bevindt zich momenteel in beta is gratis te downloaden via de website van de ontwikkelaar of via Github.

Prism

Prism is een alternatieve muziekspeler die de inhoud van de Muziek-app op een andere manier laat zien. Het werkt echter ook met Plex-accounts, als je daarover beschikt. Vervolgens speel je de audio van je eigen en alle gedeelde Plex-servers af. Met filters kan Prism je muziek sorteren, waarbij je ook slimme afspeellijsten kunt combineren, zodat je heel veel criteria kunt opgeven. Het ziet er allemaal overzichtelijk uit.

Pathé All Stars

Pathé All Stars is het nieuwe beloningsprogramma van Pathé, waarmee je spaart voor mooie kortingen en leuke extra’s bij elk bioscoopbezoek. Voor elke euro die je uitgeeft bij Pathé ontvang je Stars. Deze Stars kun je in de online shop inwisselen voor gratis producten en kortingen op snacks, drinks en tickets. Daarnaast vind je in de app regelmatig nieuwe acties waar je aan mee kunt doen als All Stars member. Vul je digitale stempelkaart in en je krijgt een beloning.

Ben je Pathé Unlimited abonnee? Dan kun je met deze app sparen voor kortingen, upgrades en exclusieve producten. Je ontvangt iedere maand automatisch nieuwe Stars in je account. Hoe langer je abonnee bent, hoe meer Stars je krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 april 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.