ANWB Onderweg 2.0: parkeergeld betalen in 80 steden

ANWB Onderweg heeft Q-Park en Parkline van zich afgestoten en biedt nu het eigen ANWB Parkeren in samenwerking met Yellowbrick aan.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ANWB OnderwegANWB heeft haar overkoepelende ANWB Onderweg-app met parkeertarieven, verkeersinformatie, brandstofprijzen en een schadeformulier, voorzien van een vernieuwde parkeersectie. De Wielrijdersbond heeft afscheid genomen van de samenwerking met Parkmobile en Parkline en biedt nu in samenwerking met Yellowbrick de eigen dienst ANWB Parkeren aan. Daarmee moet je terecht kunnen in 80 steden, Q-Park garages en P&R locaties.

ANWB Onderweg parkeerplek selecterenParkeren in ANWB Onderweg laat zich vergelijken met iPhone-apps als die van Parkmobile of die van Q-Park. Wel duurt het vooralsnog ‘tot twee weken’ voordat het registratieproces is voltooid, nadat je je e-mailadres hebt doorgegeven in de app om je aan te melden voor het parkeren. ANWB zegt dat er geen registratiekosten en geen abonnementskosten aan de parkeerbetaling verbonden zijn. Parkeergeld wordt achteraf afgeschreven en ‘je betaalt alleen voor de tijd dat je hebt geparkeerd’, aldus de app van de pechhulp.

Het menu van de parkeersectie bestaat uit vijf donkergrijze knoppen: parkeren wijst naar de bekende kaart met tarieven in kleuren aangegeven, maar parkeertarieven stuurt je ook naar de kaart. De knop ‘Waar werkt het’ de steden zien waarop de dienst werkt. Ook zie je waar je kan parkeren bij de garages en parkeerterreinen. Mijn account biedt pas een overzicht van je parkeeractiviteit als je je hebt geregistreerd met de laatste, onderste knop.

Je kan behalve een parkeerkaart ook een zonelijst opvragen met je favoriete parkeerzones en een met zones die in de buurt zijn. Voor die laatste optie moet de stad waarin je verkeert, de dienst ondersteunen. Ook kan je zoeken naar zones. De informatie die bij de Q-Park-garages staat is helaas summier. Je ziet wel hoe veel plekken er nog beschikbaar zijn, maar ziet verder alleen het tarief van het eerste uur dat je er staat. Dat kan uitgebreider.

Downloaden: ANWB Onderweg (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 11:53
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen anwb, parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.