ANWB In het Park: Nederlandse wandelroutes op de iPhone

ANWB In het Park is een applicatie die wandelen interessant wil maken voor jongeren en avonturiers. Bewapend met een kaart en een kompas moet je op zoek naar het volgende checkpoint.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ANWB In het Park wandelroutes iPhoneDe Algemene Nederlandse Wielrijders Bond, ofwel de ANWB, is misschien wel de fanatiekste app-uitgever van Nederland. Na in het voorjaar applicaties te hebben uitgebracht over de wegenwacht, vaarroutes en bed & breakfasts, is het nu de beurt aan een app die zich richt op bezigheden na de zomervakantie. ANWB In het Park brengt allerlei wandelroutes in het land in kaart. Ze kunnen gelopen worden met behulp van een kaart, kompas en checkpoints.

De routes zijn verspreid over heel Nederland maar bevinden zich vaak in en om de voorname steden in een regio. Zo tref je wel een wandeling in het Groningse stadspark aan, maar is er bijvoorbeeld geen tocht langs bizons en ander wild in Midden-Drenthe (waarvan we toevallig weten dat die er is). De routes zijn onder de gelijknamige knop in het hoofdmenu te vinden en sorteren zich automatisch op de afstand van de huidige locatie. Als je die weigert af te staan, kun je zelf op een locatie zoeken. Ook zijn de routes te sorteren op titel, locatie en afstand. In een regel onder de naam en plaats van de route is meteen te zien of het over een wandeling of een speurtocht gaat.

Het idee van de applicatie is dat je een route downloadt zodat deze offline wordt opgeslagen. Onder Downloads zijn de opgeslagen routes te vinden en kan er meteen op een kaart gekeken worden waar je jezelf bevindt en waar het eerstvolgende checkpoint is. De makkelijkste optie was misschien om een simpele lijn uit te tekenen op een kaart, maar ANWB In het Park werkt met checkpoints die op de kaart staan aangegeven. Om te zien wat het volgende checkpoint is, moet je de toelichting bij de icoontjes op de kaart open klikken. Dat is nog altijd handiger dan om alleen te lopen op het kompas. Die optie is met name gericht op de speurtochten en lijkt vooral de avonturiers te moeten behagen, iets wat bevestigd wordt door de oproep voor jonge ANWB-verkenners in de informatiesectie van de app.

ANWB In het Park heeft aanvullend drie kleine minispelletjes: eekhoorn, Wack A Mole en Konijntjes voeren. Die zijn duidelijk gericht op de jongere wandelaar en zijn slechts mogelijk op enkele routes. Leuk daarbij is dat de highscores op een wereldwijd scoreboard kunnen worden gezet via OpenFeint.

Downloaden: In het Park (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2011, 14:12
Categorieën Games, Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen anwb, parken, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.