Androidworld brengt eerste Android-applicatie naar de App Store

De Nederlandse website Androidworld heeft voor het eerst een iPhone-applicatie over Android uitgebracht in de App Store. Apple keurde de applicatie na 1,5 week goed.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

androidworld logoEr zijn in de App Store nauwelijks applicaties te vinden die met Android te maken hebben en bijna altijd gaat het daarbij over android-robots. Eerder keurde Apple een applicatie met reclame over de Motorola Droid domweg af. Onze concurrent Androidworld.nl heeft nu de primeur met de eerste iPhone-applicatie die volledig aan Android is gewijd. De applicatie is een eenvoudige rss-reader waarmee je artikelen en bijbehorende reacties kunt lezen en is gemaakt door Wouter Goossens, die eerder de Android-applicaties tvgids.tv en Radio.nl maakte.

Na het indienen bij de App Store volgde een stilte van 1,5 week, maar uiteindelijk keurde Apple de Androidworld Reader toch goed. Na het openen van de applicatie krijg je een lijstje met de laatst gepubliceerde nieuwtjes te zien, voorzien van een thumbnail. Daarna kun je doorklikken naar een los artikel, waar je via de knop ‘Reacties’ de bijbehorende reacties opvraagt. Reageren op artikelen is niet mogelijk, er is ook geen categorie-indeling en extra’s zoals een Twitter-functie ontbreken eveneens. Misschien komt dat nog, want de ontwikkelaar belooft dat er in een volgende update meer mogelijkheden komen. Hopelijk wordt er dan ook iets gedaan aan de opmaak van de artikelen, want het ziet er nu nog wat kaal uit.

Of er daadwerkelijk veel iPhone-gebruikers zijn die over Android willen lezen is natuurlijk maar de vraag, maar de primeur is voor Androidworld in ieder geval wel binnen. En voor wie denkt dat de oprichters van iPhoneclub iets met Androidworld te maken hebben: welnee, onze website heet Planet Android.

Downloaden: Androidworld Reader (gratis)

androidworld iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2010, 20:28
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen android, applicaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.