André Kuipers: volg Nederlandse ruimtereis op de iPhone

Volg de missie van de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers met een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch. De onofficiële applicatie laat zijn nieuwste blogs, tweets en video's zien, alsmede de locatie van de ISS.

André Kuipers iPhone iPod touch headerHet meest spectaculaire moment van de ruimtereis van André Kuipers – het aan boord stappen van de ISS – mag dan misschien achter de rug zijn, er is nog van alles om tijdens de ruimtereis van de Nederlandse astronaut te volgen. De beoogde landing vindt namelijk pas op 16 mei plaats. Een onofficiële applicatie gewijd aan de ruimtevaarder, laat alles zien wat hij virtueel de wereld in slingert. Van tweets tot blogs tot de laatste video’s op zijn YouTube-kanaal.

André Kuipers iPhone iPod touch positie ISSOok kan je in de applicatie achtergrondinformatie over de astronaut, de ISS en zijn missie lezen. Er is een infografiek waarin je de satelliet van binnen begluurt en met de Coverflow-weergave kan je door foto’s van Kuipers swipen. De belangrijkste elementen zijn echter de actuele onderdelen, die via RSS-feeds bijgehouden worden door de applicatie. Je kan zijn laatste uitgebreide blogs lezen, zijn laatste uitspattingen op Twitter volgen en zijn laatste YouTube-video’s bekijken. Daarin laat hij bijvoorbeeld zien hoe een ruimtetoilet werkt. Als laatste kan je ook de huidige positie van de ISS ten opzichte van de Aarde bekijken onder het tabblad Live ISS. De weergave wordt om de paar seconde ververst.

Downloaden:: André Kuipers (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2012, 13:01
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp ruimtevaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.