Kinderboeken: download gratis boek tijdens Nationale Voorleesdagen

De Nederlandse iPad-app Kinderboeken deelt gratis het boek Van mij en van jou van Hans en Monique Hagen uit tijdens de Nationale Voorleesdagen. De applicatie zelf is gratis te downloaden, boeken kan je in de app kopen.

GU WO Van mij en van jou iPad KinderboekenDe iPad-app Kinderboeken stelt tijdelijk gratis het boek ‘Van mij en van jou’ beschikbaar voor iedereen die de applicatie heeft gedownload. Dat doet Kinderboeken in verband met de Nationale Voorleesdagen die vandaag beginnen en 28 januari eindigen. Het boek van Hans en Monique Hagen is in die dagen gratis te downloaden in de applicatie, waarna hij op elk moment gelezen kan worden. Het is niet alleen een promotieactie voor de Voorleesdagen, maar ook voor de applicatie zelf. Die is pas twee weken oud.

De app Kinderboeken dient als een kiosk voor boeken die je erin kan kopen, net als bijvoorbeeld iBooks van Apple zelf. Er zijn op dit moment vier interactieve boeken te koop in de app voor 3,99 euro. Daarnaast wordt Van mij en van jou tijdelijk gratis aangeboden. Het is een boek met 23 gedichten over allerlei thema’s, zoals Sinterklaas, verstoppertje, een weiland, opa en een neus. Ze worden voorgelezen met verschillende stemmen en weergegeven in aparte tekeningen. Een lichtgrijs pictogram in de vorm van een zonnetje laat zien dat er een interactief element aan de tekening vastzit. Zo kan je in de inhoudsopgave bloemen voorzien van kleur door er overheen te vergen.

Door helemaal onderin het beeld te tikken, verschijnt een menubalk in Kinderboeken. Kinderboeken iPad inhoudsopgaveDaarin kun je snel bewegen naar de Winkel, de eigen gekochte boekencollectie en de omslag van het huidige boek. Met de knop Bladeren erin kan je in een balk snel door de pagina’s scrollen. Als er een Spel bij een boek zit, licht die knop ook op.

De verhalen in Van mij en van jou worden automatisch voorgelezen, maar dat kan je uitzetten met een volumeknop in de hoek. Onze ervaring is dat het geluid af en toe uit zichzelf toch weer aan gaat. Dan biedt de volumeknop van de iPad zelf gelukkig nog uitkomst. Bladeren door het boek doe je met een swipe of de pijltjesknop op de pagina. Het maakt de boeken eenvoudig te bedienen voor jong en oud.

De boeken in de app zijn afkomstig van bekende uitgevers als Querido, Leopold, Ploegsma en Zwijsen. Een van de kinderboeken die je erin kan kopen is het Dolfje Weerwolfje-verhaal Dolfjes Dolle Vollemaannacht.

Downloaden: Kinderboeken (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2012, 13:54
Categorieën Boeken, Kinderen, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.