Amsterdam Mobile Guide: gratis stedengids voor toeristen

Amsterdam Mobile Guide is een reisgids van het Nederlandse Bureau voor Toerisme. Het bevat 200 bezienswaardigheden en andere plekken waar je als toerist in Amsterdam naartoe kunt, afgestemd op een bezoek van 1, 2 of 3 dagen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

amsterdam mobile guideToeristen die van plan zijn Amsterdam te bezoeken kunnen nu een gratis stedengids downloaden van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De gids bevat foto’s en kaartjes van alle belangrijke bezienswaardigheden, restaurants en bars, hotels en winkels die je gezien moet hebben. Met de applicatie kun je ook opvragen wat er in een straal van 500 meter rondom je huidige locatie te doen is.

Je kunt vanuit de applicatie bellen naar gevonden bedrijven, een e-mail sturen, de website van het bedrijf openen of een gedetailleerd kaartje (via Google Maps) in beeld krijgen.

Amsterdam Mobile GuideDe applicatie bevat 200 plekken waar je in Amsterdam naartoe kunt in de categorieën Architecture, Attractions, Bars, Entertainment, Gay & Lesbian, Getting Around, Hotels, Itineraries, Museums, Nightlife, Restaurants en Shopping.

Ben je maar één, twee of drie dagen in Amsterdam, dan kun je een aangepaste tour opvragen voor 8, 48 of 72 uur. Volgens de makers kunnen toeristen de gids ook gebruiken als ze geen internetverbinding hebben. Dat schreeuwt natuurlijk om een testje: is de gids dan nog bruikbaar of krijg je helemaal niets te zien? Dat blijkt mee te vallen: bij het opstarten krijg je een waarschuwing dat de afbeeldingen van de bezienswaardigheden niet te zien zullen zijn. Op de plaats van de afbeeldingen toont de applicatie de bekende tulp van het Hollandse toeristenbureau. Je kunt wel adressen, telefoonnummers en beschrijvingen zien (allemaal Engelstalig), maar krijgt een waarschuwing als je naar de website van het bedrijf wilt doorklikken. De functie Near Me doet het vanzelfsprekend ook gewoon zonder internetverbinding, omdat het via GPS werkt. Weinig kans dat de buitenlandse toeristen opgezadeld gaan worden met een flinke roamingrekening.

Amsterdam Mobile Guide is ontwikkeld door Brink Media.

Toeristen hadden al heel wat keus om hun bezoek aan Amsterdam makkelijker te maken: Amsterdam Travel Guides (€0,79), Amsterdam Maps Offline (€2,39), Amsterdam Unlike Guide (€3,99), CityGuide Amsterdam (€3,99) en GuideYou Amsterdam (€2,39) waren al in de App Store verkrijgbaar, maar die kosten allemaal geld.

Meer info: Amsterdam Mobile Guide
Installeren: Amsterdam Mobile Guide (gratis)
Tipgevers: Frank en Xander

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:13
Categorie Reizen
Onderwerpen amsterdam, reisgids, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.