Air Video kan nu ongeconverteerde H.264 videostreams afspelen

Air Video heeft een update gekregen en kan nu H.264-video's zonder conversie en in 1080p-resolutie afspelen. De app streamt je videocollectie naar iPhone, iPad of iPod touch en zorgt voor onmiddellijke conversie, als dat nodig is.

air video icoonAir Video heeft een update gekregen met de mogelijkheid om H.264 videostreams in hun originele, niet-geconverteerde vorm te bekijken. Bovendien kan de app nu retina-resolutie aan op de derde generatie iPad. Air Video is een app waarbij je video’s naar je iPhone of ander iOS-apparaat kunt streamen, zonder dat je ze vooraf hoeft te converteren. Dat betekent dat je bestaande videocollectie meteen te bekijken is, ongeacht het videoformaat waarin de filmpjes zijn bewaard. Je moet wel eerst de gratis Air Video-serverapp op je Mac of pc installeren.

air video trailersAir Video converteert de video’s on the fly, terwijl je aan het kijken bent. Je kunt de video’s vanaf de computer streamen via een lokaal Wi-Fi-netwerk of zelfs via een 3G-verbinding. Je hebt dan wel een router nodig die de juiste protocollen ondersteunt.

De verbetering op het gebied van H.264-video’s houdt in dat je video’s die al in het iOS-compatibele formaat H.264 zijn opgeslagen meteen kunnen worden afgespeeld. Ze hoeven niet te worden geconverteerd. De computer hoeft daardoor minder hard te werken en de videokwaliteit is ook beter. De volledige 1080p-resolutie wordt ondersteund. Minpunt is dat nog niet alle ondertitels kunnen worden getoond. De nieuwe functie heet ‘H.264 Passtrough’ en vereist een iPhone 4, iPhone 4S of iPad met iOS 4.3 of hoger.

Downloaden: Air Video (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2012, 12:54
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen air video, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.